• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.12.2021

13:23

Ministar Stefanović i načelnik Generalštaba Mojsilović razgovarali sa srpskim mirovnjacima

www.mod.gov.rs

Politika

Ministar Stefanović i načelnik Generalštaba Mojsilović razgovarali sa srpskim mirovnjacima

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarali su danas putem video-veze iz Operativnog centra sistema odbrane sa starešinama kontigenata Vojske Srbije angažovanim u osam multinacionalnih operacija Ujedinjenih nacija i Evropske unije

U osam misija širom sveta trenutno se nalazi ukupno 278 pripadnika naše Vojske. Ministar Stefanović istakao je da je o srpskim vojnicima i njihovom angažovanju svuda u svetu prilikom poseta mogao da čuje samo najbolje moguće utiske.

- Oni na najbolji mogući način predstavljaju Republiku Srbiju. Imao sam prilike to da čujem i od generala, koji komanduju kontingentima u ovim misijama, kada sam nedavno bio u Španiji, gde kažu da su naši vojnici među najboljima u svetu i da je sa njima veoma lako sarađivati, jer svoje zadatke obavljaju profesionalno i bez ikakvih zastoja. Meni je važno, naravno, da su naši ljudi zdravi i da su bezbedni i da naši komandanti operacija vode računa o tome kako da budu i sigurni i zaštićeni i od zaraznih bolesti poput kovida-19 – istakao je Stefanović.

Foto: www.mod.gov.rs

On je zahvalio svim pripadnicima Vojske i Ministarstva jer na veoma ozbiljan i profesionalan način uvek predstavljaju Srbiju.

- Svoj posao čuvanja mira rade na način da smo ponosni na njih u svakom trenutku i želim da im čestitam praznike i poželim njima i njihovim porodicama svako dobro i za Novu godinu i za božićne praznike, ali i da im kažemo da smo uvek tu za njih, da 24 sata dnevno mogu da računaju na podršku svog Ministarstva i svoje Vojske – poručio je ministar odbrane.

O situaciji u zonama angažovanja, aktivnostima i zdravstvenom stanju ljudstva ministru Stefanoviću i generalu Mojsiloviću referisali su komandant nacionalnog kontingenta iz misije u Centralnoafričkoj Republici i stariji nacionalni predstavnici iz mirovnih misija u Libanu, Somaliji, Кipru, Кongu, misiji ATALANTA i misiji UNTSO na Bliskom istoku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija