• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

14.02.2022

15:51

ŠIPTARKA S KOSOVA U PESMI VELIČA UČK! Opevala komandanta sa simbolom terorista na glavi

printscreen

Politika

ŠIPTARKA S KOSOVA U PESMI VELIČA UČK! Opevala komandanta sa simbolom terorista na glavi

Podeli vest

Albanska pevačica Leonora Jakupi snimila je pesmu “Komandante” u slavu zločinaca terorističke Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i kroz stihove poslala poruku javnosti da su oni “čisti kao suza”

Gotovo svi kosovski mediji preneli su vest da je ova mlada umetnica iz Srbice objavila na Jutjubu i svim društvenim mrežama spot za pesmu posvećenu pripadnicima OVK koji se upravo pred Specijalnim sudom u Hagu suočavaju s ozbiljnim optužnicama za zlodela tokom rata na Kosovu i Metohiji. Jakupi peva o “ratnoj čistoti i spremnosti za odbranu slobode“.

- Mi nikome ništa ne dugujemo, krvlju smo branili svaki pedalj, zakleli smo se otadžbinom, zajedno sa vama smo, komandante, ovde smo, vi koji ste dali sve za otadžbinu, komandante, čist kao suza“ - reči su pesme koju peva Albanka sa kapom na kojoj je znak UČK, a u spotu su izmontirani snimci s ikonografijom ove terorističke organizacije, njenim zastavama i amblemima.

Video spot je objavljen juče i za jedan dan je skupio više od 40.000 pregleda, uz komentare oduševljenja na albanskom jeziku. Telegrafi je preneo i reči Leonore Jakupi:

- “Komandante” je moja premijerna pesma, koju prati sledeća premijera “Sloboda ima ime”. OVK sa vama smo“.

U Hagu je, podsetimo, u toku sudski proces bivšem komandnom sastavu OVK. Za ratne zločine se terete Hašim Tači, Kadri Veselji, Jakup Krasnići i Redžep Seljimi. Optuženo je još nekoliko bivših pripadnika ove formacije.

Inače, ovo nije prvi put da se pop kultura zloupotrebljava u političke svrhe. Najpoznatiji provokator u toj sferi je albanska pevačica Dua Lipa koja često veliča kosovsku nezavisnost i veliku Albaniju. Tako je jednom prilikom objavila na društvenim mrežama da Kosovo nije Srbija, kasnije je otišla korak dalje i promovisala mapu velike Albanije, identičnu onoj sa drona na utakmici Srbija-Albanija. Obmanjivala je javnost i tvrdnjom da je leskovački ajvar zapravo tradicionalno albansko jelo, a umela je u intervjuima i da opisuje Srbe kao fašiste koji su okupirali njenu zemlju.

Stihovi sramne pesme

„Komandante,

ko je Kosovo u srce dirnuo,

ko je Kosovu dah oduzeo ko slobodu hoće da nam spali.

Nećemo dozvoliti, dokle god smo živi, mi nikome ništa ne dugujemo.

Krvlju smo branili svaki pedalj, zakleli smo se otadžbinom zajedno sa vama smo

Refren:

Komandante, ovde smo, vi koji ste dali sve za otadžbinu

Komandante, čist kao suza, ko voli otadžbinu, voli ga i Bog.

Ko Kosovo nazad želi da vrati, ko Kosovu sunce uzima, ko nam dira najdragoceniju slobodu, deca zemlje, bože, odmah izađu




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vrana

pre 2 godine

Kosovo je Srbija. Amin ! A ova shiptarska kuchka neka laje sta god hoce.

mile

pre 2 godine

Ima nežno lice i SUPER ten kože! Eh da mi je znati kakva je ispod "JORGAN PLANINE"!?

Hahaha

pre 2 godine

Vama bre,ama baš ništa nije po ukusu,jedino da ceo Svet radi kako vi hoćete.Pa to je prošlost srbi,I bilo bi vreme da se menjate jer ceo Svet sigurno ne možete.Ja sam je slušao i jako je lepa pesma posvećena onima koji su ginuli za slobodu od opasnih okupatora

ratko

pre 2 godine

kojoj otacbini klosarko jedna Kosovo i Metohija je srbija mozes jedino Albanji al neces zadugo ni ti ni ti tvoji koljaci,svi cete ili u Albaniju ili pod zemlju ako budete opet ratovali sa nama ovog puta nema milosti

Aleksa

pre 2 godine

Siptari su ruzan narod al su zato Siptarke onako belopute i vrlo lepe bas pozeljne

Slovenac 1952

pre 2 godine

Svako veliča svoje, pa i vi, koliko se sećam! Doduše, nisam još čuo o komandantu Vučiću, a kud plovete i to če doči na red!:)

Zoki

pre 2 godine

Lepotice bolje ti je da uzivas u svojoj mladosti nemoj da velicas zlocince to su tvoji sunarodnici ljutice se Bog sto nista neznas o ovk banditima koji su harali i jos haraju po kosovu a doci ce dan kada ce prava istina da se sazna.

Saradžogla

pre 2 godine

Вучићевићу,багро издајничка! Срам те било! Ђубре новинарско! ... РЕКЛАМИРАШ ПЕСМУ АЛБАНСКИХ ОКУПАЦИОНИХ СНАГА? Мало ти је што те власт финансира ти узима паре и од албанаца да им песму штампаш!Низ пута сам те упозоравао да си ђубре албанско.Да својом глупавом реториком када муцаш,крештиш,понављаш речи нанео си штете СНС.Ти си нешто најгоре што живи у Србији.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija