• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.03.2022

12:01

RASPISANI PREDSEDNIČKI IZBORI ZA 3. APRIL!

TANJUG/ Sava Radovanović

Politika

RASPISANI PREDSEDNIČKI IZBORI ZA 3. APRIL!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Ivica Dačić raspisao je izbore za predsednika Republike


Dačić je odluku o raspisivanju predsedničkih izbora potpisao danas u podne, u parlamentu, a raspisani su za 3. april. Oni su redovni, i održavaju se na pet godina.

- Raspisao sam redovne predsedničke izbpre za 3. april ove godine. Odluka stupa na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku, što znači da će izborne radnje odmah krenuti - rekao je Dačić posle potpisivanja akta.

On je dodao da pravo da predložle svoje kandidate imaju stranke ili drugi predlagači, do 12. marta u ponoć, a to je rok koji važi i za ostale izbore, vanredne parlamentarne i lokalne, koji će se takođe održati 3. aprila.

- Ove godine je usaglašen taj rok za kandidate za parlamentarne, predsedničke i lokalne izbore - skrenuo je pažnju Dačić.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Rekao je da nigde ne postoji tehnički mandat predsednika Republike, te će on biti u punom mandatu bez obzira što su izbori raspisani.

- Mandat predsednika Republike je do maja meseca i on će biti u punom mandatu, bez obzira što su raspisani izbori. U tehničkom mandatu je samo parlament. 
 
 

Predsednički izbori biće održani istog dana kada i parlamentarni i lokalni izbori.

U skladu sa Ustavom i zakonom, predsednički izbori se raspisuju 90 dana pre isteka mandata predsednika Republike.

Odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora doneo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Sretenje, 15. februara, kada je potpisao ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije na predlog Vlade Srbije.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Simic Dusica

pre 2 godine

Zajednickim snagama idemo do pobede, uz Aleksandra Vucica sam jer je svojim zalaganjem Srbiju podigao iz pepela.

Kujundzic

pre 2 godine

Molim sve kandidate za predsednicku fotelju da vode jednu pristojnu kampanju u kojoj bi pred potencijalne birace izasli sa konkretnim programom.

Gavrila

pre 2 godine

Добро је. Сад ће опет да победи Вучић. Што је логично и добро.

Maja

pre 2 godine

Neka sve prođe kako treba i da nastavimo da radimo kao i do sada da naša država nastavi da se razvija u svakom segmentu!

Marija

pre 2 godine

имамо ми председника није морао ни да их расписује

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija