• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.04.2022

13:10

Sa Marfijem nisam razgovarao o uvođenju sankcija Rusiji!

Fotoilustracija/AP Photo/Pixabay

Politika

Sa Marfijem nisam razgovarao o uvođenju sankcija Rusiji!

Podeli vest

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije rekao je danas nije tačno je sa senatorom Krisom Marfijem razgovarao o uvođenju sankcija Rusiji

Ponovio je zaključke sa Saveta za nacionalnu bezbednost. Kaže da su večni samo interesi, a ne prijateljstva.

Srbija je donela svoje zaključke na Savetu za bezbednost. Pojedini političari pričaju šta im odgovara, misle da će da skoče u očima Amerikanaca i Evropljana. Postoje i neki koji nemaju nikakvu odgovornost, koji imaj uneki svoj ideološki pristup a baš ih briga da li će Srbija moći da preživi, da ima dovoljno hrane, zaposlenja. Naša politika mora da bude politika razvoja, da gleda u svakom trenutku šta su interesi naše zemlje. O nagađanjima kada će neko da uvodi sankcije ne mogu da govorim. O izjavi predsednika Putina govoriću 6. maja – rekao je Vučić.

Podsetimo, senator demokrata Kris Marfi u izjavi za Glas Amerike je, mimo diplomatskog bontona i pravila, otkrio detalje razgovora sa prvim čovekom Srbije. Pri tom je, ako je prevod njegovog nastupa bio verodostojan, preneo da mu je Vučić kazao "pozovi me za 60 dana. Proveri jesam li učinio ono što sam rekao da ću učiniti". Ova rečenica poslužila je pojedinim krugovima i u Srbiji i u inostranstvu da "zaključe" kako je Vučić spreman da uvede sankcije Rusiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Diksi

pre 2 godine

Neće dozvoliti Srbija da se uvedu sankcije Rusiji, to su samo nagadjanja novinara koji dižu prašinu. Ipak su oni naši prijatelji.

žare

pre 2 godine

Nečasne radnje amerikanaca pokazuju njihovo licemerje u momentima kada su nemoćni da izdejstvuju nadmoć nad suparnikom.

žare

pre 2 godine

Navikli smo na ovakve pokušaje nečasnih radnji a to pokazuje ko je ko u međunarodnim odnosima.

žare

pre 2 godine

Marfi je pokušao da spinuje nešto što nije rečeno i time pokazuje kakvo mu je poštovanje prema sagovorniku a i dobiće ono što je zaslužio.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija