• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.09.2022

07:31

SRBIJA JE UVEK UZ SVOJ NAROD! Brnabić danas u poseti Kosovu i Metohiji!

Tanjug

Politika

SRBIJA JE UVEK UZ SVOJ NAROD! Brnabić danas u poseti Kosovu i Metohiji!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravi danas u jednodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji


To je njena prva poseta južnoj pokrajini od 2017. godine, kada je prvi put izabrana za premijerku.


Brnabić će tokom posete obići Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić.

Zajedno sa premijerkom u poseti su i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Brnabić će u Kosovskoj Mitrovici obići prvi multimedijalni centar na severu Kosova i Metohije i Duhovnu akademiju, posle čega je predviđena poseta manastiru Banjska, u opštini Zvečan.

Posle toga, u opštini Leposavić, predsednica Vlade će posetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću izgrađenu sredstvima Vlade Srbije, a preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Premijerka će posetu Kosovu i Metohiji završiti u opštini Leposavić, gde će obići porodično poljoprivredno gazdinstvo.

Poseta premijerke Kosovu i Metohiji najavljena je u četvrtak, 1. septembra, u skladu sa Sporazumom o zvaničnim posetama, saopštila je ranije Vlada Srbije.

Kako se navodi, poseta ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na Kosmetu.

Foto: Tanjug

Ana Brnabić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da predstojeća poseta Brnabić KiM za Srbe u južnoj pokrajini ima posebnu težinu i značenje, jer pokazuje da je njihova država uvek uz njih.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić kaže da poseta premijerke Kosovu i Metohiji šalje jasnu poruku da je Srbija opredeljena za mir i stabilnost, ali i opstanak i ostanak na ovim prostorima.

Rakić je za RTS rekao da dolazak Brnabić na Kosovo i Metohiju znači mnogo svim Srbima na tim prostorima, a potpredsednik Srpske liste Igor Simić ocenio je da nema boljeg trenutka za posetu premijerke Kosovu i Metohiji.

Simić je za Tanjug rekao da dolazak predsednice Vlade ima značaj pre svega zbog velikog broja projekata koji, kako navodi, znače život za Srbe na KiM, a realizuju se zahvaljujući Vladi Srbije, predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki.

Gradonacelnik Severne Mitrovice Milan Radojević rekao je za Tanjug da je poseta premijerke vazna, ne samo za građane Kosovske Mitrovice, već i za sve Srbe na KiM, kao i da očekuje da veliki broj Srba sa KiM danas pozdravi premijerku u njenoj prvoj poseti južnoj pokrajini od 2017. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Država je uvek uz Srbe na Kosovu i Metohiji!
Politika

Država je uvek uz Srbe na Kosovu i Metohiji!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da predstojeća poseta premijerke Srbije Ane Brnabić KiM za Srbe u južnoj pokrajini ima posebnu težinu i značenje, jer pokazuje da je njihova država uvek uz njih

04.09.2022

08:22

sledeća vest

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija