• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.10.2022

19:49

REKAO SAM DA ONAJ KOJI POTCENJUJE RUSKU ARMIJU GRDNO GREŠI! Vučić nakon sastanka sa šeikom bin Zajedom: Srbija vodi računa o svojim interesima po pitanju nafte!

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

REKAO SAM DA ONAJ KOJI POTCENJUJE RUSKU ARMIJU GRDNO GREŠI! Vučić nakon sastanka sa šeikom bin Zajedom: Srbija vodi računa o svojim interesima po pitanju nafte!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka sa predsednikom UAE Mohamedom bin Zajed Al Nahjanom, da Srbija vodi računa o svojim intresima i po pitanju nafte i da sada sve ozbiljne zemlje sada moraju dugoročno da razmišljaju kako će je obezbediti

Na pitanje novinara da li je postignut neki dogovor oko snabdevanja nafte sa UAE, Vučić je rekao da ne može da govori oko snabdevanja nafte, već samo o dugoročnim planovima.

- Svi moramo da bavimo dugoročno kao ozbiljna zemlja koja brine o svojim interesima, a ne šta će da nam kaže jedna ili drugi ambasador i baš me briga za sve njih. Ne interesuje me koliko se dure i ljute jer sam izbran od građana Srbije, a ne nekih drugih zemlja - rekao je Vučić.

Istakao je da Srbija u ovom trenutku mora da uvozi u narednih dve godine naftu preko hrvatskog naftovoda JANAF i da za te dve godine moramo da izgradimo još najmanje jedan naftovod i da krenemo da gradimo još jedan.

- Moramo da se povezujemo i pronalazimo partnerstva u regionu i luke preko kojih ćemo da dopremamo naftu i na tome radimo, ako to sad ne razume... Vidim se sa Zajedom drugi put posle mesec dana, on je jedan od najvažnijih svetskih lidera u ovom trenutku, i kada je reč o dogovoru u OPEK-u koji imaju sa Saudijskom Arabijom oko nafte i svake druge vrste njihovog političkog pozicioniranja. Zajed je postao jedan od najznacajnijih ljudi u svetu - naglasio je Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da je to velika čast za Srbiju.

- On je naš i moj lični prijatelj i ponosan sam na to, a ono što možemo, sa prijateljima ne razgovarate na način da ga iskorišćavate i to Srbija nikada nije uradila, ali kada god smo bili u teškoj situaciji i kada su bile poplave i kriza, kada nismo mogli da izlazimo na međunarodno tržište, pomogli su nam sa milijardu plus milijardu sa stopom od dva odsto, što je bilo neverovatno u tom trenutku, pošto smo se pre toga zaduživali po stopi od 7,5 odsto - rekao je Vučić.

Kako je rekao i sada, kada opet ne možemo da izađemo na finansijsko tržište, opet nam pomažu.

- On sutra odavde nastavlja svoje putovanje. Važno je da znamo šta se sve zbiva i o čemu se sve razgovara u svetu i šta će tek da bude. Onaj ko ima snagu da predvidi budućnost, kao što sam ja na ranije odlično predvideo šta će da se dogodi, nisam znao da će to da bude jutros, ali sam doslovce rekao da će ovo da se događa. I rekao sam da onaj ko potcenjuje rusku armiju grdno greši, uz sve probleme sa kojima se suočavaju - rekao je Vučić.



Predsednik je istakao da je svakako zaSrbiju izuzetno važna poseta Zajeda i da je držana u tajnosti, pošto se to uvek tako radi kada je Zajed u pitanju, i posebno u ovakvim okolnostima.

- Imaćemo još poseta i važnih razgovora i telefonskih i drugih. I očekujem dodatni rad svih grupa za pritisak, i jednih i drugih vezanih za Kosovo i očekujem dodatne razgovore. Nije lako vreme - rekao je Vučić.

Dodaje da je pravoslavac, ali da nije redovan u ckrvi i ne ide na svaku službu, ali da Bog odredi svakome teret koji može da nosti.

- Tako da ćemo mi to da izdržimo i važno je da naša zemlja ide napred, pošto sam slušao kako neki pričaju gluposti o propadanju Srbije. Srbija je najbrže rasla u svojoj istoriji u poslednjih deset godina, u svakom domenu i segmentu, i u ekonomskom, kada je reč o fabrikama i snaženju vojske, apsolutno svemu. Naše je da obezbedimo takav put i trasu, mir i stabilnost za naše ljude - naglasio je Vučić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sasa

pre 1 godinu

Snabdevanje energentima je za Srbiju prioritetno pitanje u ovom momentu

stefan

pre 1 godinu

Drzava daje sve od sebe da svih energenata imamo dovoljno za predstojecu zimu

vucic genocidas

pre 1 godinu

Retardu svak zna da sam pišeš sve ove komentare ne mozes zavarati i one najvece poturice bez zubiju srbe usmrđene

Patak

pre 1 godinu

Energetika je jedna od vaznih tema i mnogo jace zemlje od nase se susrecu sa velikim problemima oko energenata

Nenad

pre 1 godinu

Hrvati su mislili kad su nam zatvorili slavinu da Ukrajina napreduje na frontu,a sta ako Rusi krenu u kontraofanzivu,i slucajno dodju do poljske granice.zapitajmo se svi sta ce onda biti sa dopremanjem nafte?A od nas traze da uvedemo sankcije Rusiji.

Pavlovic

pre 1 godinu

Vazno je da svih energenata imamo u adekvatnim kolicinama za predstojecu zimu.

Filip

pre 1 godinu

Rusija ima jaku i moćnu armiju koje treba ceo svet da se plaši.

Cile

pre 1 godinu

Zapad je previše potcenio Rusiju i to će mu se obiti o glavu.

Vidak

pre 1 godinu

Ne mogu zapadnjaci da nadmudre moćnu Putinovu armiju.

Milan

pre 1 godinu

Rusi imaju moćnu armiju koje treba ceo svet da se plaši.

Luka

pre 1 godinu

Rusija ima snažnu armiju koja je sposobna da otkloni svaku opasnost po rusku teritoriju.

Panca

pre 1 godinu

Kredit od milijardu,sa kamatnom stopom od 2 posto to nema nigde u svetu.Ali smo mi pod tim uslovima dobili od nasih iskrenih prijatelja iz UAE. Hvala!

veljko

pre 1 godinu

drzava daje sve da se predstojeca sezona doceka sto bolje moze....

nadja

pre 1 godinu

sto je do drzave i Vucica sve se cini zarad dobro docekane predstojece zime...

katarina

pre 1 godinu

hvala Bogu sto imamo predesnika koji vodi racune, o svemu ...sto sve daje zarad docekanja sezone i zi,me sto se energenata tice...

veljko

pre 1 godinu

sto se zime tice, dzva se trudi da se stoi bolje doceka,i u boljim uslovima....

Vera

pre 1 godinu

Vucic uvek ima resenje i vodjenjem odgovorne politike zadovoljava interese gradjana.

katarina

pre 1 godinu

sto se tice svih energenta, imamo presdednika koji vodi racuna do najstitnijeg detalja....

Mira

pre 1 godinu

Gradjani Srbije cene Vucicevu preduzimljivost i spremnost da neprestano radi kako bi gradjani bili sigurni.

Dejana

pre 1 godinu

Srbija ima mnogo prijatelja zahvaljujuci predsedniku Vucicu sto nam omogucava brzi napredak i razvoj

Marija

pre 1 godinu

Srbija danas tezi putu samostalnosti i nezavisnosti. I tezice nabavci jos energenata

Uros

pre 1 godinu

Seik Muhamed je veliki iskreni prijatelj Srbije

Goran

pre 1 godinu

Predsednik vodi racuna da svi gradjani imaju potrebne energente.

Jelena

pre 1 godinu

Obezbediti dovoljno energenata za Srbiju u ovom teskom vremenu je prioritet

Filip

pre 1 godinu

Nastavicemo put jacanja prijateljskih odnosa sa UAE u cilju jos bolje poslovne saradnje

Lena

pre 1 godinu

Vučić održava prijateljske odnose sa bin Zajedom, ne sumnjam u iskrenu pomoć Srbiji sa te strane naročito u ovim teškim danima za ceo svet a naročito Srbiju koja je pod konstantnim ptitiskom i ucenama!

Ognjen

pre 1 godinu

Veoma je bitno u ovim trenucima gledati dugoročna rešenja za našu zemlju. Moramo biti svesni da je kriza energentima tek u početnom stadijumu i da moramo obezbediti dovoljne zalihe za našu zemlju.

Lena

pre 1 godinu

Vučić je iskusan političar, svestan je da prijatelje poput bin Zajeda treba držati u blizini Srbije! Svojim stavom i diplomatskim odnosima sa bin Zajednom je samo još jedan u nizu koraka da zaštiti Srbiju u ovim teškim vremenima!

Oki

pre 1 godinu

Srbiji su potrebni mir, stabilnost i razvoj i predsednik se trudi da sve to obezbedi.

Ana

pre 1 godinu

Srbija ima svoj put, želi da samostalno odlučuje i sačuva mir i stabilnost a pritom i da se razvija. Predsednik sve ovo postiže i zato ga gradjani podržavaju.

Tanja

pre 1 godinu

Srbija ima velikog prijatelja u bin Zajedu. Odnos naše dve zemlje je dostao napredovao za vreme Vučićeve vlasti!

Nikodije

pre 1 godinu

Srbija će uvek imati čvrst oslonac i iskrenog prijatelja u bin Zajedu, moramo poštovati naše prijateljstvo i čuvati po svaku cenu!

Teodora

pre 1 godinu

Snabdevanje energentima nam je glavni cilj i Vucic daje sve od sebe da nam to i obezbedi.

Taki

pre 1 godinu

Moramo razmisljati na duze staze, vremena su teska a nasi gradjani moraju biti obezbedjeni..

Nara

pre 1 godinu

Iznalaze se povoljna resenja da bi se Srbiji obezbedili energenti.

Sanja

pre 1 godinu

Mocnije drzave imaju problema sa energentima, dok se pokazalo da je Srbija veoma odgovorna.

Marija

pre 1 godinu

Cela Evropa je u krizi ali ce Srbija proci sa minimalnim posledicama.

Kosta

pre 1 godinu

Srbija ce osetiti minimalne posledice krize koja drma Evropu.

Goran

pre 1 godinu

Srbija je zahvaljujuci odgovornom predsedniku obezbedila energente.

Sava

pre 1 godinu

Oni koji kukaju da Srbija propada ili su slepi i ne vide ili su placeni da budu slepi i da ne vide kako se Srbija razvija i gradi uprkos teskom periodu u kome se nalazi ne samo Srbija vec citav svet.

Damir

pre 1 godinu

Prijateljstvo koje je predsednik Vucic izgradio sa vecinom svetskih lidera sada dolaze do izrazaja jer sada su nam itekako potrebne te veze i prijateljstva.

Ana

pre 1 godinu

Predsednik Srbije se bori da Srbija ima svih energenata dovoljno da zimu prodjemo sa sto manje posledica .

Bane

pre 1 godinu

Prijateljski odnosi i politika prema UAE doveli su do toga da mi danas imamo iskrenog i pouzdanog partnera i prijatelja u Seiku Bin Zajedu i to sve zahvaljujuci predsedniku Vucicu koji je svojom politikom i saradnjom sa UAE to sve zasluzio.

Dragan

pre 1 godinu

Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata Šeik Bin Zajed je uvek dobrodošao u Republiku Srbiju.

Lena

pre 1 godinu

Verujemo da će posle ovih razgovora prijateljstvo i saradnja između Srbije i UAE biti još jače i bolje.

Gagi

pre 1 godinu

Prijateljstvo između Srbije i UAE nikada nije bilo jače ni bolje nego što je to slučaj sada.

Mina

pre 1 godinu

Nadamo se da ćemo od Šeika obezbediti dovoljne količine nafte.

Gaga

pre 1 godinu

Šeik Bin Zajed je veliki prijatelj Srbije i njegov dolazak čini čast srpskom narodu. Ovo je prilika da još više proširimo i unapredimo saradnju između dveju zemalja,

Slobodanka

pre 1 godinu

Gradjani Srbije izuzetno cene i poštuju svaki napor predsednika Aleksandra Vučić njegovu preduzimljivost i spremnost da neprestano radi kako bi gradjani bili sigurni da ćemo spremni dočekati da ovu zimu prživimo u normalnim uslovima.Obezbediti dovoljno energenata za Srbiju u ovom teškom vremenu je prioritet.

Veljko M

pre 1 godinu

Ko god potcenjuje armiju Rusije, taj je u velikoj zabludi. Rusija ima najsposobniju armiju u svetu.

Glasinac

pre 1 godinu

sasa: Energetska kriza je u celom svetu i naravno da se oseća i u Srbiji. Međutim Srbija je obezbedila dovoljno gasa, a verujem da će biti dovoljno i struje i uglja.

Veljko M

pre 1 godinu

stefan: I pored svih prtoblema Srbija će za svoje građane obezbediti dovoljno svih energenata.

Milja R

pre 1 godinu

Nenad: Rusiju niko ne zme da potcenjuje. Rusija što zamisli to i ispuni.

Pera

pre 1 godinu

Srbija ima problem nafte kao i cela Evropa i svako se bori za sebe koliko moze.

Zare

pre 1 godinu

U sadašnjoj situaciji ne sme se planirati od danas do sutra, već imati planove za duži period.

Branko

pre 1 godinu

Samo da ne dođemo do toga da nam zafali nafte.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija