• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti, Informer.rs

12.04.2023

15:24

NASTAVLJENO SUĐENJE OVK KRVNICIMA U HAGU! Zatvoreno svedočenje protiv Tačija i drugih zločinaca

Politika

NASTAVLJENO SUĐENJE OVK KRVNICIMA U HAGU! Zatvoreno svedočenje protiv Tačija i drugih zločinaca

Podeli vest

Suđenje vođama tzv. OVK Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Redžepu Seljimiju i Jakupu Krasnićiju nastavljeno je danas u Specijalnom sudu (tzv.) Kosova u Hagu, svedočenjem žene, najverovatnije Albanke.

Ona je zaštićeni svedok, a po zahtevu tužilaštva Specijalni sud je odredio da njeno celokupo svedočenje i ispitivanje, koje je planirano da traje četiri dana, bude zatvoreno za javnost.

Ovo je odlučeno kako se ne bi otkrio njen identitet i neki lični podaci, da se ne bi onda ugrozila njena bezbednost, s obzirom na to da postoji opravdana strepnja za to, jer se na Kosmetu svedoci koji govore o zločinima terorističke OVK zastrašuju i ubijaju, bilo pre nego što svedoče ili kasnije u cilju odmazde i poruke drugima.

Jedino što se o njoj zna je da je dva puta u Prištini specijalizovanim tužiocima dala iskaz o zlodelima albanskih terorista.

Tužilaštvo je njeno ispitivanje započelo juče, a sud je odobrio odbrani da imaju na raspolaganju 14 sati, koliko su tražili, da joj postavljaju pitanja.

Tači i ostali optuženi terete se za zločine protiv čovečnosti, kao što su progon, zatvaranje, nehumana dela, mučenja, nestanak i ubistva, kao i po četiri tačke za ratne zločine kao što su hapšenje, proizvoljno lišenje slobode, mučenja i ubistva. Prema optužnici, ti zločini su počinjeni u različitim delovima Kosmeta i Albanije i u 42 logora nad Srbima i OVK nelojalnim Albancima.

Vođe tzv.  OVK se nalaze u pritvoru u Sheveningenu od novembra 2020. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija