• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.04.2023

18:08

ISLAND ODOLEO KVINTI I SRUŠIO ŽELJE KURTIJA I PRIŠTINE! Još jedna pobeda Srbije!

printscreen

Politika

ISLAND ODOLEO KVINTI I SRUŠIO ŽELJE KURTIJA I PRIŠTINE! Još jedna pobeda Srbije!

Podeli vest

Zahtev Prištine za prijem u Savet Evrope nije se danas našao na dnevnom redu Komiteta ministara Saveta Evrope, izjavila je ambasadorka Misije Srbije pri Savetu Evrope Aleksandra Đurović.

 

Đurović je za Tanjug naglasila da neće biti ni vanrednog sastanka Komiteta ministara SE do kraja nedelje na kojem bi se razmatralo ovo pitanje.
 
- Sastanak je završen i sve tačke su prošle - rekla je Đurović.
 
Đurović je naglasila da je Island, kao zemlja koja predsedava Komitetom ministara SE, uspeo da odoli pritisku zemalja Kvinte da se to pitanje reši ove nedelje u smislu glasanja o otpočinjanju procedure za članstvo tzv. Kosova u SE i predje u drugu fazu procesa, a to je misljenje Parlamentarne skupštine SE, koja zaseda sledeće nedelje.
 
- Ovo je rezultat naših pojačanih diplomatskih aktivnosti poslednjih nekoliko dana, kada je postojala namera Kvinte da se tačka aplikacije za članstvo tzv. Kosova nadje na dnevnom redu današnjeg sastanka Komiteta ministara SE - naglasila je Đurović.
 
Ona je dodala da je, s obzirom na to da je ranije dogovoren dolazak ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića u Strazbur, Srbija tražila da se ne uvrsti ta tačka na dnevni red Komiteta ministara SE jer se obeležavalo 20 godina od članstva Srbije u Savetu Evrope.
 
Đurović je dodala da su postojale ideje da se ova tačka nađe na vanrednoj sednici Komiteta ministara SE u petak, 21. aprila, ali da je Srbija "delovala prema Kvinti i Islandu" kako se to ne bi dogodilo.
 
- Island je pokazao najveće razumevanje - zaključila je Đurović.
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Još jedna pobeda Srbije? Kojim rezulatom: 5 :0, ili 10 : 0, ili nekim mnogo većim?

Milan

pre 1 godinu

Ovo je rezultat naših pojačanih diplomatskih aktivnosti poslednjih nekoliko dana, kada je postojala namera Kvinte da se tačka aplikacije za članstvo Kosova nadje na dnevnom redu današnjeg sastanka Komiteta ministara SE - naglasila je Đurović. Daj reci nam koliko to vodimo sada, 10:0 ili malo više?? Sa onim smotankom smo vodili 5:0 a sa ovom štrakuljom smo izgleda povečali prednost?? Milan

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija