• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ "Kosovo onlajn"

12.05.2023

17:15

Petar Petković: Nedopustivo i sramotno što je Kosovska policija maltretirala Rakočevića i Milenkovića!

Politika

Petar Petković: Nedopustivo i sramotno što je Kosovska policija maltretirala Rakočevića i Milenkovića!

Podeli vest

Direkor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, rekao je da je nedopustivo i sramotno maltretiranje kome su od strane do zuba naoružane Kosovske policije u Preocu sinoć bili izloženi dugogodišnji novinar i predsednik Udruženja novinara Srbije, Živojin Rakočević, i urednik književnih programa Doma kulture "Gračanica" Žarko Milenković.

- Njih je pola sate pre ponoći na kružnom toku u Preocu, nedaleko od Gračanice zaustavila grupa policajaca sa pancirima i oružjem, izvukla ih iz automobila, koji su detaljno pretresali, grubo se prema njima ophodila, udarala ih po nogama, a na pitanje Rakočevića i Milenkovića da li postoji neko u redovima jedinice ko govori srpski jezik, dobili su odgovor na albanskom povišenim i grubim tonom. Dodatno, policajci su odbili da se legitimištu i ostave svoj policijski broj - istakao je Petković u saopštenju za medije.

Dodao je da je ovo još jedan primer odmazde i represije nad srpskim narodom. 

- Ovo je još jedan primer represije i odmazde koju nad srpskim narodom u pokrajini sprovodi režim Aljbina Kurtija, a kojeg nisu pošteđeni ni novinari, ni radnici u oblasti kulture. Ovo ničim izazvano maltretiranje po etničkoj osnovi lice je i slika navodne demokratije koja vlada na prostoru Kosova i Metohije, u kojoj su Srbi krivi samim svojim postojanjem i upotrebom svog, maternjeg, srpskog jezika - naglasio je Petković.

Petković je rekao da iako su se ovim povodom Rakočević i Milenković obratili, kako misiji OEBS, ambasadama SAD i Nemačke na Kosovu i Metohiji, tako i Policijskom inspektoratu Kosova, nikakav odgovor nisu dobili. 

- Iz svega navedenog evidentno je da na Kosovu i Metohiji diskriminacija zamenjuje zakon, pravo i pravdu kada su Srbi u pitanju i o svim etnički motivisanim incidentima i napadima na Srbe na KiM detaljno ću govoriti i tokom predstojeće runde dijaloga u Briselu - poručio je direktor Kancelarije za KiM. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vejo

pre 1 godinu

A ja se baš pitao gde si sa saopštenjem???Ako ste već pustili taj narod niz Ibar,onda bolje ćutite.Ispadate smešni!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija