• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ "Kosovo onlajn"

16.05.2023

09:38

Drecun: Priština minira dijalog i dovodi ga u stanje kliničke smrti!

Politika

Drecun: Priština minira dijalog i dovodi ga u stanje kliničke smrti!

Podeli vest

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, Milovan Drecun, istakao je, nakon nove runde dijaloga u Briselu, da Priština ismeva celokupni proces i da ga dovodi u stanje kliničke smrti!

- Priština ide putem koji minira dijalog, i dovodi ga u stanje kliničke smrti. Priština želi da izbegne stvaranje ZSO. Oni žele da dovedu u igru sopstveni nacrt statuta. Oni žele tu neku samoupravu. Sada je glavna stvar ta - rekao je Drecun.

Kako kaže Drecun, Priština u političku igru želi da uvede ono što je tzv. kosovski premijer Aljbin Kurti predstavio kao svoju viziju.

- Žele na stranu da stave sve što je dogovoreno Briselskim sporazumom. Vizija se prema njima svodi na jednu tačku, da se Kosovo vodi kao država, a to je nemoguća misija da se progura Beogradu. Priština želi da nas natera da se ponovo uđe u pregovore oko ZSO, čuli smo sve od gospođe Pauer. Priština se ponaša kao trgovac. Iz destruktivnog ponašanja on bivaju nagrađeni. Čudi me da je Lajčak pristao na taj sastanak. Ja sam saznao da Bisljimi nije hteo da dođe na sastanak, i Amerikanci su ga naterali - naglasio je Drecun.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija