• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2023

08:25

Radoičić proveo noć u pritvoru! Danas opet saslušanje, pa odluka sudije

ATA Images

Politika

Radoičić proveo noć u pritvoru! Danas opet saslušanje, pa odluka sudije

Podeli vest

U narednih nekoliko sati znaće se da li Milan Radoičić, bivši potpredsednik Srpske liste, ostaje u pritvoru, ili će pak na slobodu.

On danas treba da se nađe pred sudijom za prethodni postupak, koji odlučuje šta će se dalje dešavati. Radoičiću je juče određeno zadržavanje do 48 sati, ali je Tužilaštvo za njega tražilo pritvor.

- Kod sudije za prethodni postupak trebalo bi da se nađe tokom prepodneva, a saslušanje bi moglo da potraje nekoliko sati. Nakon toga, sudija može da odredi pritvor do 30 dana - priča izvor za Blic. Ako odluka bude bila takva, to će značiti da Radoičić ostaje iza rešetaka do daljeg. U tom slučaju će biti prebačen u neku od pritvorskih jedinica.

On se, inače, dovodi u vezu i sa tragičnim događajima u Banjskoj 24. septembra na Kosovu i Metohiji, a pre nekoliko dana javno je priznao da je "lično sam obavio sve pripreme za odbranu od okupatora".

Milan Radoičić (45) saslušan je juče u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Kako je saopšteno, on se sumnjiči da je sa, za sada više nepoznatih lica, izvršio krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti.

Nakon saslušanja, Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Radoičić je, navodi se u saopštenju, na saslušanju negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Radoičić je na saslušanje stigao sa svojim advokatom Goranom Petronijevićem, sa kojim je i uslikan u Palati pravde. MUP je objavio i snimak njegovog dolaska u ovu zgradu. Dva džipa marke BMW (u jednom od njih je bio Radoičić), stigla su ispred Palate, ali su odmah ušla u podzemnu garažu ispod objekta. Kako je juče rekao Goran Petronijević, advokat Radoičića, njegov klijent je juče bio u Beogradu, pretres njegovog stana izvršen tokom prepodneva, i da je potrajao neko vreme.

- Pretres je izvršen u toku ranih jutarnjih sati, trajao je duže. "Pretres je izvršen u toku ranih jutarnjih sati, trajao je duže". Ništa u stanu nije pronađeno što je bilo od značaja, sem što je od Milana Radoičića privremeno oduzeto oružje za koje je imao dozvolu, o čemu je izdata potvrda - kazao je Petronijević.

Dodao je da "sve što se dešava shvata kao stvar pritiska", kao i da "nemamo nijedan jedini dokaz za sada, sem novinskih snimaka, za sve ono što mu se stavlja na teret".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija