• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2023

22:17

Opozicija nema program, a uvredama hoće da progura tajkunske medije na nacionalnu frekvenciju!

iformer,drustvene mreze

Politika

Opozicija nema program, a uvredama hoće da progura tajkunske medije na nacionalnu frekvenciju!

Podeli vest

Nasilan nastup opozicije u nedostatku izbornog programa i razlog zbog kojeg tajkuni žele da njihovi mediji dobiju nacionalnu frekvenciju, komentarisali su gosti Teme dana, advokat Vladimir Đukanović i politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

Advokat Vladimir Đukanović istakao je kako je opozicija deo Šolakove privatne liste kojoj je cilj da svoje tajkunske medije i ceo SBB prikače na optemu Telekoma i dobije nacionalnu frekvenciju.

- Ovo nije prozapadna opozicija jer oni ne zastupaju demokratske principe Zapada, a pored toga Dragan Đilas se obogatio monopolom koji tamo nije dozvoljen. On je 619 miliona evra zaradio nekim čudom u momentu kad sve živo u Srbiji propada. Oni nigde ne vode kampanju, ostatak Srbije ih ne interesuje, zanima ih samo Beograd. Jedino što ih zanima je gradska skupština i kasa. Ovo sve je privatna Šolakova lista, ne bave se oni za građane Srbije nego da se SBB ponovo nakači na Telekomovu opremu i da se Nova S nakači na nacionalnu frekvenciju. Trude se da preko svojih banditskih medija vode negativnu kampanju protiv Vučića radi izazivanja gneva naroda, ali tu kampanje nema. Ovo što se dogodilo u Pošti je bilo predvođeno nekim čovekom koji je bio na listi Dragana Đilasa, što znači da on kroz esnafe pokuša da digne tenziju i neku revolucijsku atmosferu. Oni za sebe tvrde da su neka elita a svi muzeji bili zatvoreni u njihovo vreme - rekao Đukanović.

Foto: Zoran Sinko

 

 

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković naveo je kako mu nije jasno kako bi njihova nova vlada izgledala jer bi ostala duboko podeljena na one koji ne žele evropske integracije i one koji žele nezavisno Kosovo i sankcije Rusiji.

- Osim nekih fraza o reformama i prazne optužbe protiv vlade po medijima, a ne u sudnici nema tu nekog programa. Oni misle da forsiranjem i pakovanjem nezadovoljstva Vučićem uspeti da nadoknade biračko telo, ali to nije moguće. Iza svega se krije pritisak da njihove televizije dobiju nacionalnu frekvenciju. Nije mi jasno kako bi ta njihova Vlada izgledala jer bi bila rascepana na one koji su protive evropskih integracija i onih koji su za uvođenje sankcija Rusiji i priznavanje Kosova. Početak njihove kampanje bio je film sa nekim stranim stručnjacima kome je cilj bio vređanje Vučića što govori sve o njima. Oni nemaju aktiviste koji idu po terenu već možemo samo čuti neko sitno siktanje po medijima i to je to. Meni je neverovatno da čovek koji je krao paketiće za decu sedi na listi za odbornike, pa se postavlja pitanje šta bi tek radio sa državnim budžetom - rekao je Stanković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Mali i Vidovićeva: Narod je naša snaga i daje nam vetar u leđa!
Politika

Mali i Vidovićeva: Narod je naša snaga i daje nam vetar u leđa!

Sa građanima Bežanijske kose razgovarali su predstavnici liste "ALEКSANDAR VUČIĆ - Srbija ne sme da stane" Siniša Mali i Vesna Vidović, koji su se usaglasili da građani na predstojećim izborima biraju između dve politike. Sa jedne strane je politika ekonomskog rasta i razvoja, a sa druge strane je politika prošlosti, kada su fabrike bile zatvarane i kada je narod ostajao bez posla.

20.11.2023

15:06

sledeća vest

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija