• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.04.2024

20:54

MDULS: Nije tačno da je u poslednja tri i po meseca smanjen broj birača za 41.110

Peđa Milosavljević

Politika

MDULS: Nije tačno da je u poslednja tri i po meseca smanjen broj birača za 41.110

Podeli vest

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave reagovalo je na neistinite navode CRTE.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ovim putem negira proizvoljne navode CRTE da je na 6 odsto biračkih mesta u Srbiji u poslednja tri i po meseca broj upisanih birača smanjen za 41.110 birača, odnosno u proseku 400 birača dnevno.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ovim putem kategorički odbacuje iznete podatke kao neistinite, paušalne i štetne.

Izneti navodi su apsolutno netačni i ne odgovaraju činjeničnom stanju. Broj birača od 17. decembra 2023. godine do danas promenjen je za 24.000 i to za celu teritoriju Srbije. Trend smanjenja broja birača u potpunosti je u skladu sa brojem preminulih lica u Republici Srbiji na godišnjem nivou i to prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Ministarstvo obaveštava javnost i da su u cilju dodatne ažurnosti biračkog spiska, jedinice lokalne samouprave odmah nakon sprovedenih izbora, odnosno od 18. decembra 2023. postupale po zahtevima koji su dobijeni službenim putem, pored toga što su nastavile da rade po ličnim zahtevima koje su građani podnosili u periodu nakon izbora.

Ministarstvo apeluje na sve zainteresovane subjekte da ne izlaze u javnost sa neproverenim informacijama koje samo mogu da štete građanima Srbije, kao i da izazovu neosnovanu sumnju u rad nadležnih institucija - navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne?
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne?

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

"Sram te bilo, ubico!": Haos iza zatvorenih vrata sudnice Centralnog zatvora, roditelji sasuli Blažiću sve u lice
Hronika

"Sram te bilo, ubico!": Haos iza zatvorenih vrata sudnice Centralnog zatvora, roditelji sasuli Blažiću sve u lice

Uroš Blažić iz Dubone kod Mladenovca priznao je krivicu za masakr koji je počinio 4. maja prošle godine. Na pripremnom ročištu u Okružnom zatvoru u Beogradu, Blažić je izjavio da je "ubijao sve te ljude, ali da ne zna šta ga je obuzelo te večeri". Držeći pognutu glavu tokom celog ročišta, Blažić je izazvao burne reakcije ožalošćenih porodica, koje su mu dobacivale reči poput "ubico".

27.07.2024

08:29

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija