• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.04.2024

20:05

A, kad Vučić na ovo upozorava kreće medijska hajka! Tramp progovorio o mogućnosti rata: Ono što se dešava sa Izraelom...

Tanjug

Politika

A, kad Vučić na ovo upozorava kreće medijska hajka! Tramp progovorio o mogućnosti rata: Ono što se dešava sa Izraelom...

Podeli vest

Bivši predsednik SAD i republikanski predsednički kandidat za ovogodišnje izbore Donald Tramp izjavio je da bi "ono što se dešava sa Izraelom moglo da se završi svetskim ratom", preneli su danas svetski mediji.

- Imamo nešto manje od sedam meseci do predsedničkih izbora 5. novembra, ali to je večnost kada su ljudi nesposobni - izjavio je Tramp, prenosi Džeruzalem Poust.

Na konferenciji za novinare u Palm Biču na Floridi, bivši predsednik Donald Tramp sugerisao je da bi rat Izraela protiv Hamasa u Pojasu Gaze mogao da eskalira u svetski rat, a potom je nastavio kritikujući predsednika Džozefa Bajdena, rekavši da "on ne zna šta radi".

Prema njegovim rečima i sukob između Rusije i Ukrajine mogao bi da izazove svetski rat naglasivši da do rata između te dve zemlje nikada ne bi došlo da je on bio predsednik.

Kad Vučić upozori na mogući rat, đilasovci se klibere

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je govorio o svetskim sukobima koji prete, ali i da mi moramo da snažimo vojsku da bi sačuvali zemlju.

Kad je Vučić upozori da je ceo svet na pragu velikog rata, onda se lažna Đilasova elita kliberi, ponavlja "jaoo Vučić širi paniku" i slično, dok grickaju kašičicu uz kapućino, a kada upozorenje stigne iz EU, onda su manji od makovog zrna. 

- Jedni traže promenu geopolitičkih karata u svetu, ovi drugi ne daju. To su činjenice, nastaviće se, i biće gore - samo je jedan primer upozorenja koje je ranije saoštio predsednik Vučić, u ovom slučaju o sukobu u Ukrajini.

Foto: Tanjug

 

A, kao što vidimo i iz medija koji svesrdno podržavaju danas glavnog predstavnika bivše vlasti u Srbiji i lidera SSP-a Dragana Đilasa, gorenavedeno upozorenje Donalda Trampa nije im niti smešno, niti "širenje panike", već jasno (u "Danasu") ističu Trampove reči.

Medijska hajka na Srbiju

Vučić je isticao više puta značaj jačanja vojske u današnjem vremenu, ali i jasno stavljao do znanja da Srbija teži isključivo miru, što je i pokazao svojom politikom.

- U današnjim uslovima, ako nemate dovoljno snažnu vojsku nećete imati ni zemlju ni državu, i onaj ko to ne razume, ja ne mogu da mu objasnim. Kada pogledate koliko se naoružavaju svi oko nas, i čime i kako, mi u skladu sa tim moramo da osnažimo našu odbranu i naš koncept tzv. totalne odbrane - rekao je Vučić.

Podsetimo, Hrvatski mediji su više puta govorili negativno o osnaživanju srpske vojske. Šta više kada čuju da je naša vojska ojačala odmah se pravi medijska hajka kako bi se napao pre svega Aleksandar Vučić.

Međutim, snažno zalaganje za jačanje Vojske Srbije nije samo trn u oku nekim komšijama, već i dobrom delu opozicije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija