• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/dnevnik.rs

16.04.2024

13:08

Barac: Tandem Vučić-Vučević mudro radi na snažnoj privrednoj saradnji

Aleksandar Jovanović Cile

Politika

Barac: Tandem Vučić-Vučević mudro radi na snažnoj privrednoj saradnji

Podeli vest

Pritisak na Srbiju i srpski narod je sve jači iz dana u dan. Često se govori o teškim vremenima, ali ovih dana postaje jasno da je takvo vreme stiglo. U međunarodnoj areni se izgubio razum, zavladao je metež, strašna buka prekriva i kada bi se moglo čuti nešto pametno.

Ovo u svojoj analizi navodi Srđan Barac, analitičar. 

Pritisak na Srbiju je jak, Srbija je jača

U takvom haosu i magli svi oni sa nečasnim namerama misle da je njihov trenutak stigao i pokušavaju da ostvare te svoje namere, a takvih ima dosta i u našem okruženju. Iako je pritisak na Srbiju jak, Srbija je jača i na izazove odgovara privrednom saradnjom, snažnim povezivanjem i stvaranjem jakih osnova za sve ono što će tek doći. Odnosi Srbije sa velikim brojem zemalja su, najblaže rečeno, vrlo komplikovani. Svi parametri pokazuju da je budućnost u saradnji i bliskom odnosu, a opet, sa druge strane, neki glas govori da je neophodno Srbiju dodatno pritisnuti da po ko zna koji put opet plati za neke imaginarne grehove iz prošlosti. I dok realna politika svaki dan radi na povezivanju, iracionalna i rušilačka politika radi na razgradnji mira.

Snažna privredna saradnja

U tako lošem ambijentu Srbija i njeno rukovodstvo u tandemu Vučić-Vučević mudro rade na snažnoj privrednoj saradnji kao odgovoru na pritiske, ucene i pretnje. Primer ovakve politike je i nedavna poseta Francuskoj, tradicionalno prijateljska država sa kojom nas vezuje prošlost, a potrudili smo se i da nam se budućnost spaja. Tri ključna pravca saradnje: prvi, privredno povezivanje koje omogućava drugi pravac, nabavku vojne opreme, a to omogućava treći pravac, političku saradnju na stvaranju nove agende u Evropi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija