• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.05.2024

09:21

Sramna odluka! Velika Britanija će glasati za prijem lažne države u Savet Evrope

pixabay.com/ reuters

Politika

Sramna odluka! Velika Britanija će glasati za prijem lažne države u Savet Evrope

Podeli vest

Britanski poslanik, Dejvid Ratli, potvrdio je da će njegova zemlja glasati za članstvo tyv. Kosova u Savetu Evrope, uprkos tome što neke države Kvinte traže formiranje ZSO pre donošenja konačne odluke.

- Mogu da potvrdim da će Velika Britanija glasati za članstvo Kosova u Savetu Evrope - izjavio je Ratli tokom parlamentarne debate o bezbednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu.

Uoči donošenja odluke o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, glavne evropske zemlje, poput Nemačke, Francuske i Italije, poslale su snažne signale da će svoju podršku tzv. Kosovu usloviti osnivanjem ZSO, navodi Albanijan post, ali ističe da se čini da uspostavljanje ovog mehanizma nije uslov za Britance.

Predsednica Odbora za spoljne poslove u Parlamentu Velike Britanije, Ališa Kerns je, govoreći o sugestijama da je formiranje Zajednice srpskih opština uslov za budući napredak Kosova, istakla da saveznici ne treba da vrše pritisak na tzv. Kosovo da započne procedure za osnivanje ovog udruženja.

- Neki kažu da Kosovo treba da bude primljeno u Savet Evrope samo ako stvori neku vrstu asocijacije. Velika Britanija se tome mora oštro suprotstaviti – glasaće za Kosovo u Komitetu ministara ovog meseca, bez obzira na napredak u formiranju ZSO ili pozive saveznika za to - rekla je ona.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija