• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.05.2024

10:41

Vučićević naglašava: Rezolucija o genocidu u Srebrenici je najznačajnija priča u ovom trenutku!

Peđa Milosavljević

Politika

Vučićević naglašava: Rezolucija o genocidu u Srebrenici je najznačajnija priča u ovom trenutku!

Podeli vest

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera, govoreći o dokumentarnom filmu informativne redakcije TV Pink o rezoluciji o genocidu u Srebrenici, kaže da je ta priča najznačajnija u ovom trenutku.

Vučićević je rekao da je jako opasno što neke zapadne sile hoće da urade.

- Oni zapravo hoće da ceo srpski narod žigošu kao genocidan. Hoće da državu Srbiju, Republiku Srpsku optuže za genocid. Pazite, to u Ujedinjenim nacijama traži Nemačka. Nemci se usuđuju da nekog osuđuju za genocid. Ko stoji iza toga? Zapadne sile. Ako su neke države u istoriji krive za genocid, onda su to one - rekao je Vučićević za Novo vikend jutro Jovane Jeremić na TV Pink.

Vučićević je rekao da su Nemci u Drugom, ali i Prvom svetskom ratu počinili genocid nad našim narodom.

- Pazite, neka Belgija stoji iza toga, Belgija koja je do šezdesetih godina prošlog veka držala ljudske zoološke vrtove u Briselu. Oni nas optužuju za genocid. To je toliko užasno i strašno da bi ceo svet trebalo da se pobuni protiv toga - naglasio je Vučićević.

Foto: printscreen

 

ako je rekao, mislili su da će rezolucija proću glatko, a Srbija se pokazala kao žilav protivnik.

- Srpska diplomatija je odnela ozbiljne pobede - naveo je Vučićević i dodao da se sada ne zna kada će biti glasanje, jer im je mala Srbija pomrsila račune.

Vučićević je kazao da ti koji provlače rezoluciju žele da Republika Srpska ne postoji, žele ratnu odštetu.

Naveo je da su oni koji su za rezoluciju u stvari protiv Srbije.

- Nikada u istoriji nijedan narod nije osuđen za genocid - podsetio je Vučićević i istakao da niko ne poriče zločin u Srebrenici, ali da to nije genocid.

Vučićević je naglasio da bi svaki čovek trebalo da pogleda pomenuti film i da ono što radi opozicija jeste protiv države i protiv svog naroda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nastavlja se antisrpska politika Mila Đukanovića u Crnoj Gori! Sramna odluka crnogorskih vlasti o Srebrenici razbesnela većinu naroda! (VIDEO)
Live TV

Nastavlja se antisrpska politika Mila Đukanovića u Crnoj Gori! Sramna odluka crnogorskih vlasti o Srebrenici razbesnela većinu naroda! (VIDEO)

Odluka crnogorske Vlade da će na generalnoj skupštini Saveta bezbednosti glasati za donošenje Rezolucije o Srebrenici stvorilo je buru u javnosti i Srbije i Crne Gore. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Stefan Srbljanović iz Centra za društvenu stabilnost i advokat Predrag Savić. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i novinar Dražen Živković.

12.05.2024

09:02

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51