• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online, Informer.rs

21.05.2024

12:05

Ponovo kamenovana srpska škola u Gojbulji na KiM! Prisutan strah kod roditelja i đaka - oglasio se direktor! (VIDEO)

printscreen

Politika

Ponovo kamenovana srpska škola u Gojbulji na KiM! Prisutan strah kod roditelja i đaka - oglasio se direktor! (VIDEO)

Podeli vest

Osnovna škola „21. novembar“ u Gojbulji, kod Vučitrna, kamenovana je u nedelju od strane grupe dečaka albanske nacionalnosti, potvrdio je direktor škole Vukašin Mitrović, dodajući da je tom prilikom polomljeno staklo na vratima i oštećena kamera.

Incident se, prema rečima Mitrovića, dogodio u nedelju u 17.20 časova.

- Dogodio se jedan incident da je grupa dečaka albanske nacionalnosti u školi `21. novembar` u Gojbulji polomila vrata, tačnije stakla na vratima, i oštetila kameru. Imamo sve dokaze snimljene na kameri, toliko su bili uporni dok je nisu slomili - istakao je Mitrović.

Slučaj je, ističe, uredno prijavljen policiji.

- Došli su na uviđaj policajci, bili su tu i policajci srpske nacionalnosti, kasnije je došao i Kfor. Inspekcija iz Prištine je uzela snimke i videćemo šta će dalje da se događa sa tim slučajem, da li će privesti te počinioce ili ne. Načinjena je materijalnna šteta, inspektorat je dao svoju procenu, negde oko 200 evra, tako da je što se toga tiče, uviđaj izvršen, sada čekamo samo rezultate - rekao je on.

Prema rečima direktora, godišnje se dogode dva do tri incidenta - kamenovanje škole, krađa, provociranja đaka i osoblja...

- Jedne godine su čak pokrali inventar, kompjutere i oštetili su baš dosta školu što se unutrašnjosti tiče. Dva do tri puta imamo te incidente gde kamenuju školu, lome staklo, obijaju vrata, pa čak znaju decu i osoblje koje radi u školi, a nađe se van škole, kada krenu kući, da provociraju, psuju i tako dalje - rekao je Mitrović.

Škola, kako ističe, ima mali broj đaka, petnaestak, a strah je prisutan kako kod roditelja, tako i kod dece i osoblja škole.

- Roditelji naravno doprate decu do škole, kad se završi nastava, prate ih nastavnici, razredne starešine ili neko iz osoblja koje radi u školi. Strah uvek postoji, jer smo imali te slučajeve da su deca napadana bila, čuli ste za slučaj Perića malog kada je dete bilo napadnuto samo zbog toga što je nosilo krstić oko vrata. Sve je etnički motivisano, jer pazite, to je selo koje ima veći broj stanovnika srpskog porekla, a Albanci su zadnjih par godina krenuli da se doseljavaju i oni svoju školu nemaju tu u selu, putuju do Vučitrna ili ne znam gde idu u školu, i onda oni dođu u školsko igralište gde imamo terene za fudbal, tobogane, klackalice i ljuljaške za decu, niko im ne brani, igraju se ali oštete i imovinu posle, a naravno naša deca kada oni dođu tu moraju da se povuku da ne bi došlo do incidenta - rekao je Mitrović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija