• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.05.2024

17:16

'Svedoci smo mnogih užasa' - Svetlanina ispovest: Videla sam kako muče mog strica, ostavljaju ga da se bori za život!

Printscreen

Politika

'Svedoci smo mnogih užasa' - Svetlanina ispovest: Videla sam kako muče mog strica, ostavljaju ga da se bori za život!

Podeli vest

U Njujorku se danas, u organizaciji Stalne misije Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama, održava panel diskusija „Mi govorimo, jer oni ne mogu - glasovi koje treba čuti“- svedočanstva svedoka i žrtava rata u BiH. Nakon Dušanke Stanić i njena sestra Svetlana, koje je takođe bila zatvorena u koncetracionim logorima, svedočila je o svom iskustvu.

- Tokom rata sam imala šest godina. Kada je rat počeo bio je strah, agonija i muka. To je bilo moje detinjstvo. Svedoci smo mnogih užasa. Boravak u logoru je uticalo ne samo na naše detinjstvo već i na nas kao na odrasle osobe. Podeliću sa vama dan koji je urezan u moje sećanje. Selo u kome smo bili u koncentracionom logoru, išla sam od rođaka do kuće u kojoj smo živeli. Pitala sam se šta se desilo i gde su svi, a onda sam shvatila da je grupa vojnika ušla u selo. Bila sam preplašena i sama. Otišla sam i sakrila se u neko žbunje u nadi da me nisu videli. Shvatila sam da nisam čula da dolaze. Videla sam kako muče mog strica, kako ga prebijaju i ostavljaju na zemlju da se bori za život. Bila sam preplašena, ali sam čekala dok svi nisu otišli. Kada sam mislila da je bezbedno otišla sam do kuće. Kada sam došla nikog nije bilo tamo. Kucala sam na vrata, a niko mi nije otvarao. Razlog zbog kog mi nisu otvorili vrata bio je taj što su mislili da su vojnici i da ponovo dolaze da nas maltretiraju. Ova sećanja su i danas samnom, 30 godina - rekla je Svetlana. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20