• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.05.2024

12:05

IZDALI SRBIJU! Ova zemlja ne odustaje, sprema se da podrži ludački zahtev Nemačke

EPA

Politika

IZDALI SRBIJU! Ova zemlja ne odustaje, sprema se da podrži ludački zahtev Nemačke

Podeli vest

Grčki list Demokratija objavio je danas tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

''Dok međunarodna zajednica zatvara oči pred Pontijskim genocidom i odbija da osudi Tursku, Nemačka, SAD i druge zemlje u njihovoj sferi uticaja (Ruanda, BiH, itd.) strastveno promovišu proglašenje međunarodnog dana 'Sećanje i obeležavanje genocida 1995. godine u Srebrenici', za koje je predloženo da bude 11. jula svake godine", navodi se u tekstu objavljenom na naslovnoj strani lista.

Srpska strana, koja se ponovo skoro sama bori protiv svih i priznaje da su možda počinjeni ratni zločini, ali ni u kom slučaju genocid, navodi list, apelovala je na Grčku, uprkos "nedavnom zabadanju noža u leđa u Savetu Evrope", da to ne čini pozivajući se na tradicionalno prijateljske odnose.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u video poruci traži od Grčke da se uzdrži od relevantnog glasanja, znajući, kako kaže, da je Grčkoj teško da glasa protiv i poziva se na zaboravljeno, tokom Micotakisovog perioda, grčko-srpsko prijateljstvo", navodi list.

List, navodeći delove teksta rezolucije, ocenjuje da će biti izuzetno zanimljivo videti kakav će stav Grčka zauzeti po još jednom kritičnom pitanju, kao i konačan rezultat glasanja, za rezoluciju koja "olako usvaja termin genocid" za građanski rat u bivšoj Jugoslaviji, gde su zaista počinjeni masakri i ratni zločini, ali ni u kom slučaju genocid.

"A šta više kada međunarodna zajednica to decenijama negira (podležući turskim pretnjama) za Pontima, uprkos 350.000 mrtvih i hiljadama prisilno raseljenih ljudi", zaključuje list, aludirajući na masakr nad Grcima u regiji Pontusa koji su počinili Turci između 1914. i 1923. godine.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Zapadne moćnike ne interesuju zločini počinjeni nad Srbima! Raković oštro o onima koji bi Srbiju želeli da vide na kolenima
Politika

Zapadne moćnike ne interesuju zločini počinjeni nad Srbima! Raković oštro o onima koji bi Srbiju želeli da vide na kolenima

Istoričar Aleksandar Raković izjavio je danas da se na jučerašnjoj panel diskusiji u UN, na kojoj su govorile žrtve i svedoci rata u Bosni i Hercegovini, videlo da zapadne moćnike ne interesuju zločini počinjeni nad Srbima i da nemaju empatiju za nastradale Srbe, jer je njihov cilj da stigmatizuju Srbe i nametnu kolektivnu krivicu za tzv. genocid u Srebrenici.

23.05.2024

11:54

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20