• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2024

15:33

Serbia Epic predstavljen na najvećem sajmu planinskog biciklizma u Evropi

Nemanja Somborac

Politika

Serbia Epic predstavljen na najvećem sajmu planinskog biciklizma u Evropi

Podeli vest

Na Willingen bike festivalu u Nemačkoj predstavljena Srbija kroz uspešnu manifestaciju Serbia Epic.

Tokom prethodnog vikenda, od 24. do 26. maja, na najvećem sajmu planinskog biciklizma u Evropi, Willingen bike festival u Nemačkoj, Srbiju je predstavila jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija, Serbia Epic. Sajmu je prisustvovalo 150 izlagača iz 20 zemalja koji su predstavljali svoje događaje, proizvode, zaštitnu opremu za planinski biciklizam... Ovaj prestižni evropski događaj uveličalo je i 6 trka - gravel, e bike, maraton, dečija trka, downhill i dečiji downhill, a učestvovalo više od 3000 aktivnih takmičara.

Foto: Nemanja Somborac

 

 

Na Willingen bike festivalu kroz koji je prošlo više od 50 000 posetilaca, tim Serbia Epica predstavio je predstojeće trke i maratone u Vrnjačkoj Banji, na Staroj planini i Zlatiboru, kao i novo izdanje Serbia Epic 2025 koje će nastaviti tradiciju i organizovati trke na Andrevlju, Petrovaradinskoj tvrđavi i Požarevcu.

"Tokom ovog veoma značajnog festivala stekli smo više od 400 kontakata i razgovarali sa posetiocima o Srbiji, njenoj bogatoj turističkoj ponudi kao i o sportskom i porodičnom turizmu i shvatili da je veliki broj ljudi zainteresovan za dolazak na aktivan odmor u Srbiju" izjavio je Nemanja Vajs, direktor Serbia Epica i dodao: "Aktivnim takmičarima je bio najprivlačniji prvi C1 maraton koji organizujemo na Staroj planini dok je rekreativcima i porodicama bila veoma interesantna ponuda za odmor u Vrnjačkoj Banji koja pruža brojne turističke sadržaje. Posetioci su istakli da je Srbija sve popularnija destinacija, te da se ističe po kvalitetu usluge, a u sportskom smislu, dobrim referencama koje je Serbia Epic kao manifestacija stekla od strane takmičara širom sveta. Sledeće godine očekuje se porast prijavljenih takmičara iz Holandije, Austrije, Nemačke... Veliku zahvalnost dugujemo Turističkoj organizaciji Srbije koja nam je pomogla da predstavimo Srbiju i Serbia Epic na ovako velikom festivalu."

Foto: Nemanja Somborac

 

 

Ovakva vrsta događaja ima pozitivan uticaj na poziciju Srbije koja je kao destinacija vrlo atraktivna turistima iz Evrope, te je u planu da Serbia Epic nastavi sa predstavljanjem ovog sportsko-turističkog proizvoda i na austrijskom sajmu planinskog biciklizma zakazanog za septembar 2024.

Posle svojevrsnog sportsko-muzičko-porodičnog festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, Serbia Epic nastavlja svoj put u Vrnjačkoj Banji 8. i 9. juna uz pregršt sadržaja. Prvog dana Hormann Vrnjačka Banja festivala na programu su tri trke - MTB, e-MTB i gravel, dok je za 20:30 časova zakazan koncert jedne od najpopularnijih srpskih pop pevačica, Aleksandre Radović koji će biti održan na Trgu kulture. Ulaz je slobodan. Sutradan, 9. juna Serbia Epic organizuje trail trke na 8, 15 i 20 kilometara. Prijave su otvorene do 6. juna, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem linka https://trka.rs/events/518/ .

Staze u Vrnjačkoj Banji su trasirane i čekaju na svoje takmičare! Tri trase spremne su za trail trku koja će biti održana u nedelju, 9. juna, dok su 2 staze spremne za MTB trke koje su na rasporedu u subotu, 8. juna.

Foto: Nemanja Somborac

 

 

Uz izuzetnu saradnju i veliku podršku predsednika opštine Vrnjačka Banja, Bobana Đurovića koji je prepoznao potencijal Serbia Epica, festival je već ove godine napredovao i kreirao nove sadržaje, što će biti praksa i za svako naredno izdanje. 

U godini kada srpski biciklisti slave 140 godina biciklizma u Srbiji, Serbia Epic proslavlja ovaj veliki jubilej uz trke najvišeg ranga i afirmaciju našeg sporta u svetu. Tradicionalno, interesovanje inostranih klubova za celu Serbia Epic seriju je veliko, te je ova manifestacija već do sada ugostila bicikliste iz 22 zemlje sveta koji dolaze iz Australije, Nemačke, Belgije, Norveške, Danske, Rusije, Italije, Francuske, Irske, Mađarske, Rumunije, Velike Britanije, Švajcarske, Austrije, Češke, Ukrajine, Kazahstana i dr. 

Foto: Nemanja Somborac

 

 

Posle Hormann Vrnjačka Banja festivala, letnje izdanje Serbia Epica biće održano na Staroj planini i Zlatiboru. 

Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia EPIC nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom sveta. Serbia Epic seriju podržali su Ministarstvo turizma i omladine, Grad Novi Sad - Uprava za sport i omladinu, uprava za kulturu, uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Požarevac, Opština Vrnjačka Banja, Opština Knjaževac, Hormann, Pošta Srbije, Bambi, Minaqua, SIM Novi Sad, NS grafo prom, Yason, Capriolo i Proteo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija