• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.05.2024

12:39

Vučić o odnosima sa Nemačkom: Saglasan sam da se problemi rešavaju dijalogom!

printscreen

Politika

Vučić o odnosima sa Nemačkom: Saglasan sam da se problemi rešavaju dijalogom!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije PWO Grupe u Čačku, rekao je da prethodni dani nisu bili laki za odnose Srbije i Nemačke, ali je saglasan da se problemi rešavaju iskrenim dijalogom, i istovremeno ukazao da je Nemačka partner broj jedan što se tiče ekonomske saradnje sa našom zemljom.

- Jasno je da su u političkoj sferi postojale stvari koje su nas razdvajale, jasno je da neće uvek sve u tom segmentu biti lako ni u budućnosti, ali vam hvala i u potpunosti sam saglasan sa vama oko toga da probleme možemo i moramo da rešavamo dijalogom, iskrenim dijalogom - rekao je Vučić na ceremoniji, na kojoj se obratila i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad.

On je istakao da je ekonomska saradnja skoro pa savršena sa Nemačkom, navodeći da 82.000 ljudi radi u nemačkim kompanijama i da će razmena robe i usluga ove godine dostići oko 12 milijardi evra što je gotovo neverovatno.

- Nemačka je ubedljivo broj jedan u svakom segmentu što se tiče naše saradnje sa bilo kojom zemljom u svetu - rekao je Vučić.

Vučić je napomenuo da se očekuje potpisivanje ugovora da se produži auto-put od Požege do Bele zemlje i posle do Kotromana, a dodaje i da se krenuli radovi na obilaznici oko Kragujevca.

- Onda nam ostaje do marta sledeće godine i autoput Čačak-Kraljevo - rekao je Vučić i dodao da će onda biti povezano sve oko Čačka.

Zahvalio je kompaniji PWO grupa na investiciji koja iznosi 89 miliona evra, dodajući da je ponosan da je država mogla da izdvoji nepunih 17 miliona evra.

Vučić je zamolio vlasnike da izgrade još neki pogon do 2027. godine jer do tada u skladu sa dogovorom sa EU mora da se prekine državna pomoć.

- Pa vi još jednu fabriku ovde da izgradite, lepo dobijete više od nas, a mi zadovoljni što ćete zaposliti još više ljudi. To je moja molba i ponosan sam na to što sam danas ovde. Ponosan sam na to zato što ovo znači život - poručio je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija