• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.06.2024

12:46

Valjevo: Prema preliminarnim rezultatima lista oko SNS osvojila 55,30 odsto glasova!

Informer

Politika

Valjevo: Prema preliminarnim rezultatima lista oko SNS osvojila 55,30 odsto glasova!

Podeli vest

Prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora u Valjevu, lista "Aleksandar Vučuć - Valjevo sutra", koju čini 11 partija, osvojila je 55,30 odsto glasova izašlih birača, dok je lista "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može", koalicija šest partija, dobila 32,79 odsto glasova.

"Ujedinjena patriotska opozicija Valjevo - za kralja i otadžbinu, prof. dr Branimir Nestorović" dobila je oko 4,7 odsto glasova, "Ruska stranka - Rusija i Valjevo u srcu - Milija Nestorović" osvojila je oko 1,9 odsto, "Ekologija, zeleno Valjevo - Stil života" dobila je oko 1,9 odsto glasova i "Kasnimo - Narodna stranka - Mirjana Jugović, Srpski pokret Dveri - Stanko Ranković" dobila je oko 0,9 odsto glasova građana, navodi se na sajtu Kolubarske.

Prema preliminarnim rezultatima, od 51 odbornika u Skupštini grada, lista "Aleksandar Vučuć - Valjevo sutra" imaće 30 mandata, "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" imaće 17, "Ujedinjena patriotska opozicija Valjevo - za kralja i otadžbinu, prof. dr Branimir Nestorović" imaće dva mandata i po jedan odbornički mandat imaće manjinske "Ruska stranka - Rusija i Valjevo u srcu - Milija Nestorović" i "Ekologija, zeleno Valjevo - Stil života".

Na lokalnim izborima u Valjevu glasalo je oko 50 posto upisanih birača, što je značajno manja izlaznost nego u decembru prošle godine na vanrednim parlamentarnim izborima kada je na birališta izašlo 62,1 posto upisanih birača.

Na teritoriji grada Valjeva u birački spisak upisano je 74.878 punoletnih građana, koji su glasali na 103 biračka mesta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija