• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.06.2024

13:52

Vučević zahvalio Grčkoj na uzdržanom stavu o Srebrenici, kao i nepriznavanju KiM

Informer

Politika

Vučević zahvalio Grčkoj na uzdržanom stavu o Srebrenici, kao i nepriznavanju KiM

Podeli vest

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorkom Grčke u Beogradu Marijom Levanti o bilateralnim odnosima i sveobuhvatnoj saradnji dve zemlje i istakao da Srbija pridaje veliki značaj daljem unapređenju saradnje sa Grčkom, koja se zasniva na uzajamnom poverenju i prijateljstvu dve države i naroda.

Vučević je zahvalio Grčkoj na uzdržanom stavu, prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, saopštila je Vlada Srbije. Premijer je istakao da ova rezolucija neće nikako doprineti stabilizaciji prilika u regionu, niti poboljšanju odnosa između srpskog i bošnjačkog naroda.

- Strateški cilj Srbije je da kroz infrastrukturne i razvojne projekte, doprinosi boljem životu svih građana u regionu - istakao je srpski premijer.

Vučević je naglasio da Srbija veoma ceni podršku Grčke po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta i čvrst stav da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova. On je istakao i značaj angažovanja Grčke na ubrzanju procesa evrointegracija Srbije, koje ostaju naš strateški pravac. Ambasadorka Levanti ocenila je da su odnosi dve zemlje prijateljski i da ih povezuje iskrena podrška i prijateljstvo i prenela da Grčka neće promeniti svoju poziciju po pitanju Kosova i Metohije. Ocenivši da je uočen napredak u brojnim oblastima, Levanti je dodala da će Grčka i dalje nastojati da podrži evropski put Srbije, pre svega kroz otvaranje Klastera 3.

Dvoje sagovornika zaključili su da je neophodno povećati ekonomsku saradnju dve zemlje, u oblastima gde postoji značajan neiskorišćen potencijal. Izrazili su i očekivanje da će ovogodišnji jubilej - 145 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, pomoći da se saradnja dve bratske zemlje podigne na još viši nivo. Ambasadorka Grčke uputila je čestitke premijeru Vučeviću za preuzimanje nove funkcije i poželela mu uspeh u budućem profesionalnom radu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50