• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.06.2024

13:54

Vučić im je najgora noćna mora! Simpatizer opozicije izmislio da predsednik Srbije određuje pozicije na listi za izbore za EP

Printscreen YouTube/ Demostat, Miloš Rafailović

Politika

Vučić im je najgora noćna mora! Simpatizer opozicije izmislio da predsednik Srbije određuje pozicije na listi za izbore za EP

Podeli vest

Da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić mnogima noćna mora dokazao je i Klemen Grošelj, poslanik u još aktuelnom sazivu Evropskog parlamenta (EP).

Naime, Grošelj je trebalo da na listi Gibanje Svoboda zauzme visoko mesto kao kandidat za novi mandat u toj evropskoj instituciji, ali mu je, kako kaže, odjednom ponuđeno znatno niže mesto, koje njegove šanse da ostane evroparlamentarac svode na nulu.

Prema njegovim rečima sumnja da iza svega stoji Aleksandar Vučić, ali i Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, "koji direktno podržava SNS."

Foto: Foto: Printscreen

 

Navodi da mu je bila obećana visoka pozicija na listi, a onda je – kako je rekao ranije za tajkunski medij, odjednom, stranka Gibanje Svoboda želela da ga stavi na osmo mesto liste, s čim se nije složio.

- Pre svega su mi nepoznati razlozi kako sam iz kandidata, kom je bila obećana jaka pozicija u izborima za Evropski parlament za nekoliko sedmica postao kandidat, koji zaslužuje mesto na kojem su moje izborne šanse jednake nuli. U tom periodu osim, napada na mene sa strane predsednika Vučića, nije bilo drugih političkih događaja, koji bi mogli uticati na moju kandidaturu. Osim toga, poznat je veliki uticaj ljubljanskog gradonačelnika (Zorana) Jankovića na politiku Svobode, pa i njegova direktna podrška SNS i predsedniku Vučiću u lokalnim izborima, a i inače. Dakako, nemam neosporivih dokaza o tome, ali su okolnosti dešavanja oko moje pozicije na listi Svobode, dosta neuobičajene i sumnjive - rekao je Grošelj.

Grošelj je poznat po tome da se zalaže za antisrpske interese, kao i da je podržavao opoziciju koja je išla po Evropi da traži sankcije za našu zemlju.

Očigledno da za svoje lične neuspehe i poraze svi traže krivca u predsedniku Vučiću. Iako Grošelj kaže otvoreno da nema dokaza da iza pomenute situacije stoji srpski predsednik, on je uporan u svojoj zamisli da ga predstavi kao glavnog krivca što je samo još jedan dokaz u nizu da  je Vučić mnogima noćna mora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija