• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2024

20:40

Vučić: SAD i Nemci računali na sigurnih 115 glasova za usvajanje rezolucije

printscreen RTS

Politika

Vučić: SAD i Nemci računali na sigurnih 115 glasova za usvajanje rezolucije

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas saznao da su oni koji su vodili kampanju za rezoluciju o Srebrenici, Nemci i Amerikanci, računali na sigurnih 115, a objektivno 120 glasova "za".

"I sad vam prenosim, vrlo precizno i sa tim su išli pred velike zemlje, posebno velike islamske zemlje, da ih obaveste da će najmanje 120 zemalja, u najgorem slučaju 115, ali objektivno 120 zemalja da bude za", rekao je Vučić.

Kako je dodao, to se nije dogodilo jer su oni potcenili Srbiju, računali su - mala Srbija ne može da im se suprotstavi.

"Bili su besni na mene, oni nisu razumeli koliki je ugled iz Srbije, ako hoćete da budem u jednom trenutku nedovoljno skroman, i moj lično, posebno među slobodarskim zemljama i narodima, na globalnom jugu. Ja sam to iskoristio ne za sebe lično, za partiju koju volim ili bilo šta, iskoristio sam za našu zemlju i uvek ću to da činim u budućnosti", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je ponosan na predivnu zastavu koju je nosio i koje se nije postideo, uprkos tome što su, kako je rekao, svim ljudima iz njegovog okruženja rekli da je to zabranjeno činiti u UN.
Na konstataciju da je rekao tada da će isplivati različite stvari, te da je isplivalo sada u regionu da je predsednik Hrvatske rekao da nije konsultovan oko toga da Hrvatska bude kosponzor i slično, Vučić je kazao i da se nadao bugarskom uzdržanom glasu.

"Znao sam kako to ide. Neke je bilo sramota da me pogledaju u oči, koji su nam prijatelji. Jel verujete to? Mi imamo prijatelje i partnere. Ponekad ja pogrešim pa kažem prijatelji za partnere. Ali bolje da u tom smislu pogrešim. Nikada prijatelja ne smemo da nazovemo partnerom. A ovo ako pogrešite nije strašno. Ovo nikada nećemo zaboraviti. Nikada", rekao je Vučić.

Kako je dodao, zna za svaku zemlju na svetu kako se ponašala i kako je glasala.

Zahvalio je Mađarskoj koja je izuzetan prijatelj i posebno zahvalio grčkim prijateljima jer zna sa čime su se suočavali.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17