• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2024

19:59

Sastali se ministri Dačić i Karan! Delegacije MUP Srbije i Republike Srpske održale istorijski skup

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Politika

Sastali se ministri Dačić i Karan! Delegacije MUP Srbije i Republike Srpske održale istorijski skup

Podeli vest

Delegacije ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Republike Srpske održale su uoči sutrašnjeg Svesrpskog sabora Srbije i RS veliki uniformisani istorijski skup koji će, prema rečima dvojice ministara Ivice Dačića i Siniše Karana dati podstrek za još jaču i bolju saradnju dva ministarstva.

Ministar Dačić je nakon sastanka ocenio da je razgovor delegacija bio uvod u sutrašnji sabor.

- Želim da sabor bude sabor srpskog jedinstva, sabor koji nikome neće biti na štetu, već svima na korist. Razvijanje naših dobrih odnosa uslov je i značajan faktor stabilnosti u čitavom regionu, jer srpski narod je najveći narod u regionu, na Balkanu i normalno je da, ukoliko postoji dobra saradnja između nas, da tako budemo i značajan faktor stabilnosti u čitavom regionu - rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija, kada je naglasio da je od 1997. više od 590.000 Srba iz RS dobilo državljanstvo Srbije. 

Dačić je podsetio da naša dva ministarstva unutrašnjih poslova obavljaju veoma važne poslove uz očuvanje stablnog javnog reda i mira, bezbednosti građaana do bespoštedne brobe protiv kriminala, organizovanog kriminala, eksrtemizma ...

 

- Želimo da sarađujemo po svim linijama delovanja  jer smatramo da je to od velikog i vitalnog značaja za građane i u Republici Srbiji i u Republici Srpskoj - rekao je Dačić i naglasio da će svi nadležni još jednom sagledati ranije potpisane sporazume i doneti odluku šta treba još da bude potpisano.

Takođe, kako je dodao, važno je da međusobno sagledaju i sve tačke na kojima bismo mogli da sarađujemo bez obzira da li je reč o oblasti borbe protiv kriminala ili zajedničkim obukama...

- Doneli smo odluku i da stacioniramo jedan ili dva helikoptera zavisno od potreba Ministarstva unutrašnjih poslova sa vatrogascima i spasiocima, da budu za vreme sezone požara stacionirani u Republici Srbiji, kako bi tako mogli brzo da reaguju kada je reč o nekim teškim situacijama, pre svega, o požaru - rekao je Dačić a prema rečima Karana helikopter bi trebalo da bude stacioniran u Trebinju tokom sezone.

Dogovoreno da ovo budu tradicionalni susreti, dva puta godišnje - jednom u Srbiji a drugi put u RS jer je, kako je naglasio važo da se ljudi međusobno upoznaju i da vide kako mi u policijskim uniformama delujemo i sarađujemo na obostrano zadovoljstvo i korist svih građana, i Srbije, i Srpske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija