• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.06.2024

14:03

Momirović: Jaka ekonomija je ključna za opstanak našeg naroda

Informer

Politika

Momirović: Jaka ekonomija je ključna za opstanak našeg naroda

Podeli vest

Rast BDP-a i jačanje naše ekonomije je ključno za opstanak našeg naroda i mir na Balkanu. Neumorno ćemo raditi kako bi naši ljudi imali veće plate i kako bi obezbedili još više investicija, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon održanog sastanka sa Stašom Košarcem zamenikom predsedavajućeg Saveta ministara BiH i ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Denisom Šulićem ministrom trgovine i turizma Republike Srpske u Palati Srbija.

„Danas smo svedoci važnog koraka ka daljem jačanju našeg zajedništva i posvećenosti unapređenju trgovinske saradnje čime ćemo osigurati bolju podršku za naše proizvođače, trgovce i preduzetnike, ali i stvoriti povoljnije uslove za rast privrede i stvaranje novih radnih mesta sa obe strane Drine“, istakao je ministar Momirović i dodao da je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića jasna i nedvosmislena - Srbija će uvek stajati uz Republiku Srpsku, poštujući Dejtonski sporazum i uvažavajući suverenitet Bosne i Hercegovine. 

„Ova dosledna podrška je temelj naše saradnje i razvoja, koja se zasniva na međusobnom razumevanju i zajedničkim interesima”, naglasio je Momirović.

Republika Srpska predstavlja značajnog spoljnotrgovinskog partnera Srbije, imajući u vidu da je oko 34,5% od ukupne robne razmene sa BiH, koja je u 2023. godini iznosila 3 milijarde evra, relizovano upravo sa Republikom Srpskom. 

„Važno je da nastavimo da radimo na rešavanju praktičnih problema sa kojima se suočavaju kompanije u Srbiji i Srpskoj, ali ćemo takođe nastaviti da pružamo dodatnu podršku velikim investicijama u infrastrukturne projekte, jer pored trgovine, koja predstavlja jedan od najznačajnijih stubova ekonomskih veza između Beograda i Banja Luke, posebno mesto pripada i investicionoj saradnji”, zaključio je ministar Momirović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija