• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.07.2024

12:46

(VIDEO) DA ALAH PRIMI ŠEHIDA! Vehabije dele snimak Salahudina na mrežama - tvrdi se da je reč o njegovom testamentu!

Informer / printscreen

Vesti

(VIDEO) DA ALAH PRIMI ŠEHIDA! Vehabije dele snimak Salahudina na mrežama - tvrdi se da je reč o njegovom testamentu!

Podeli vest

Beogradski terorista Miloš Žujović, koji je samostrelom napao žandarma ispred izraelske ambasade u glavnom gradu Srbije, planirao je ovaj napad, i on ima islamistički motiv, a to dokazuje njegov "testament", koji se deli na islamističkim mrežama, ističe ekspert za ekstremni islamizam Irfan Peci.

Peci je "Vestima" dostavio video testament na koji je naišao na islamističkim mrežama na kojem se vidi Žujović.

- Radikalne vehabije u Srbiji i u Bosni slave teroristički napad i "Salahudina" kao šehida i heroja. Na snimku piše "Salahudin neka ga Alah prihvati kao šehida" - objasnio je.

Peci ističe da je taj snimak njegov testament koji dokazuje da je napad bio planiran i da je Žujović imao nameru da u njemu pogine, da bi bio šehid, odnosno mučenik.

- Njegov cilj je bio i naravno da motiviše druge na ovavakav napad. Samo u Novom Pazaru sam otkrio mrežu od oko 30 ljudi koji su otvoreno širili video snimke ISIS-a i pozivali na džihad. Oni su takođe povezani sa radikalnim muslimanima na Kosovu, u Bosni i Severnoj Makedoniji - rekao je Peci.

 

 

 

On je istakao da se sada Srbija nalazi u veoma opasnoj fazi jer su druge radikalne vehabije koje nisu poznavale Salahudina i nisu deo njegove mreže njegovim napadom motivisane da ga imitiraju i tako stvaraju paniku u Srbiji.

Kako je dodao ovaj testament je iste večeri objavio drugi radikalni vehabija uz komentar „Da Alah primi šehida".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 1 dan

Svet je otisao u p.m.Sad u raj idu ubice, razbojnici, sve se okrenulo naopacke. Neka nam je Bog u pomoci...

Vlada

pre 1 dan

Kako mi fali ona stara policija... Da reši sve bolesti dok se jos ne izlegu....

Cika sale

pre 1 dan

E sad zavisi od Drzave hoceli to zlo u korenu saseci ili cekati da ponovo udare te budale i da strada neduzan Narod . Ja nemogu da shvatim koji to mozak imaju kad odu da poginu za nista ama bas nikakav cilj nemaju osim dzeneta a dali postoji dzenet to nebih verovao dok nebi video :-). Bog ti dao zivot da zivis u miru 70-80 godina i da uzivas a ti gines u 30 bravo za pamet .

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija