• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.08.2024

18:53

Advokat iz Valjeva u pohodu na budžete ekoloških organizacija

S. S.

Politika

Advokat iz Valjeva u pohodu na budžete ekoloških organizacija

Podeli vest

Nedavno su objavljenje pritužbe pojedinih ekoloških aktivista o spornim i nemoralnim postupcima valjevskog ,,eko-advokata“ Sretena Đorđevića, koji je svoje usluge pružanja pravne pomoći nevladinim ekološkim organizacijama koje se bore protiv iskopavanja litijuma u Srbiji naplatio paprenim novčanim iznosima.

Naime, samoprozvani „eko-advokat“ je, prema tvrdnjama članova, od organizacije „Eko straža“ naplatio svoje advokatske usluge u visini njenog celokupnog budžeta.

Međutim, među ekološkim aktivistima se komentariše da to nije jedini slučaj nemoralnih nasrtaja Đorđevića na skromne finansije domaćih ekoloških organizacija, te da je omraženi valjevski advokat u periodu samih začetaka antilitijumske borbe u Srbiji, pokušavao da iskamči velike novčane svote za svoje usluge pravne pomoći i od udruženja „Zaštitimo Jadar i Rađevinu“ i „Ne damo Jadar“, kao i od novoformiranih ekoloških organizacija iz susedne Bosne iz Hercegovine (BiH), koje objektivno gledano jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Ono što je posebno zanimljivo, Đorđević je „pravnu saradnju“ organizaciji „Ne damo Jadar“ bezuspešno pokušao da podmetne posredno preko svoje bliske prijateljice Bojane Novaković, aktivistkinje pokreta „Kreni–promeni“ i „Marš sa Drine“, sa kojom se unapred dogovorio oko podele novca iz kase organizacije „Ne damo Jadar“, što im u konačnici ipak nije pošlo za rukom.

Isto tako, na Đorđevićevu uglađenu advokatsku „eko-priču“ nisu naseli ni predstavnici pomenutih ekoloških udruženja i organizacija iz BiH koje se bore protiv rudarskih aktivnosti na planini Ozren, a od kojih je pre sklapanja bilo kakvog poslovnog dogovora advokat iz Valjeva besramno tražio novčanu nadoknadu čak i za „trud i napor“ koji planira da uloži dok se bude upoznavao sa postojećom zakonskom regulativom iz oblasti ekologije u ovoj državi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Iran objavio kada kreće odmazda!
Planeta

Iran objavio kada kreće odmazda!

Iranski odgovor na ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu će se desiti u pravo vreme i u odgovarajućem obliku, izjavio je vršilac dužnosti ministra inostranih poslova Irana Ali Bageri Kani.

07.08.2024

19:03

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija