• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.08.2024

10:00

Deco, imam za vas jednu molbu - nikad nemojte da zaboravite srpski jezik! Ministar Milićević posetio šahovski kamp u Kragujevcu! (FOTO/VIDEO)

Informer

Politika

Deco, imam za vas jednu molbu - nikad nemojte da zaboravite srpski jezik! Ministar Milićević posetio šahovski kamp u Kragujevcu! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom, Đorđe Milićević u pratnji svojih domaćina, Ivice Momčilovića, predsednika Skupštine grada Kragujevca i Stefana Nikezića, člana Gradskog veća, posetio je juče Šahovski kamp u Kragujevcu za mlade iz dijaspore i regiona.

Šahovski kamp u Kragujevcu okupio je 110 mladih iz 14 zemalja koji su osim veština igranja šaha, upoznali znamenitosti grada Kragujevca, i kroz druženje sa vršnjacima učili srpski jezik, srpsku istoriju i tradiciju.

-Vi znate da, kada dođete u Srbiju, ja vam nikada ne kažem dobrodošli, jer kada dođete u Srbiju, vi ste ovde svoj na svome i mi smo isti narod. I imam za vas samo jednu molbu, da nikada ne zaboravite naš jezik, da ne zaboravite našu ćirilicu, da vredno učite, da gradite mostove prijateljstva sa vršnjacima u zemljama u kojima trenutno živite i da onda kada završite školovanje razmislite da to svoje znanje iskoristite ovde, u Srbiji – poručio je ministar Đorđe Milićević učesnicima Šahovskog kampa koji se održava u hotelu „Kragujevac“. 

Nakon obraćanja prisutnima i formalnog obilaska kampa, ministar je seo i sa decom igrao šah, te pokazao izuzetno umeće i znanje u ovom sportu i mentalnom razgibavanju. 

Inače, uz podršku Vlade Republike Srbije i uz koordinaciju Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom, ove godine u Srbiji su organizovana 22 tematska letnja kampa u 18 lokalnih samouprava kroz koje će proći 5000 mladih iz regiona i dijaspore.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Licemerno da ne može gore! Skandal u Americi: Novaka su zbog ovoga brutalno proterali, a anonimusu sve oprostili (VIDEO)
Tenis

Licemerno da ne može gore! Skandal u Americi: Novaka su zbog ovoga brutalno proterali, a anonimusu sve oprostili (VIDEO)

Skandal i strašno licemerje u Americi! Američki teniser Aleks Mikelsen (19) napravio je haos tokom finala turnira u Vinston Sejlemu, pošto je u naletu besa reketom deganžirao lopticu u publiku i tom prilikom udario jednog od navijača! Da stvar bude još gora, organizatori ga nisu izbacili sa turnira već su mu dozvolili da igra, iako su pre nekoliko godina zbog daleko lakšeg prekršaja Srbina Novaka Đokovića brutalno proterali sa Ju-Es opena!

25.08.2024

08:39

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija