• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.09.2024

10:11

Đurić Alijevu zahvalio na čvrstom stavu po pitanju nepriznavanja tzv. Kosova

printscreen

Politika

Đurić Alijevu zahvalio na čvrstom stavu po pitanju nepriznavanja tzv. Kosova

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić započeo je danas dvodnevnu posetu Azerbejdžanu sastankom sa azerbejdžanskim predsednikom Ilhamom Alijevim, kojem je zahvalio na čvrstom i nedvosmislenom stavu Bakua po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

Šef srpske diplomatije je, zahvaljujući na srdačnom dočeku, istakao da je Srbija jasno i nedvosmisleno opredeljena za dalje jačanje političkog dijaloga i intenziviranje sveukupne bilateralne saradnje sa Azerbejdžanom, izrazivši uverenje da će prijateljstvo dveju zemalja u budućnosti biti još snažnije i plodotvornije.

Tokom susreta Đurić je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Alijevu preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ocenivši da dodatnu snagu strateškom partnerstvu Srbije i Azerbejdžana nesumnjivo daje prijateljstvo koje neguju dva predsednika.

Đurić je zahvalio zbog čvrstog i nedvosmislenog stava Azerbejdžana po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, konstatujući da odnose naših dveju zemalja karakteriše tradicionalno prijateljstvo, međusobno poštovanje, razumevanje i podrška.

- Visoko uvažavamo Vašu podršku naporima Srbije da sačuva svoj suverenitet i teritorijalni integritet i, s tim u vezi, želim da istaknem i punu podršku Srbije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Azerbejdžana - poručio je Đurić.

Srbija će, prema njegovim rečima, nastaviti da posvećeno radi na zaštiti svojih državnih i nacionalnih interesa, kao i na očuvanju mira i stabilnosti u regionu i ekonomskom povezivanju i napretku zapadnog Balkana.

Osvrnuvši se na aktuelna geopolitička dešavanja, šef srpske diplomatije ocenio je da je partnerstvo i prijateljstvo Srbije i Azerbejdžana posebno važno imajući u vidu turbulentne događaje u globalnoj areni.

U razgovoru je konstatovano da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomske saradnje, koja ima veliki potencijal da sustigne postojeći visoki nivo političkih odnosa i prijateljskih veza, kao i za nastavak razvoja saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija