• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.04.2021

09:50

SAMO OVAKO IZ NJIH DOBIJATE NAJVIŠE! Ovo su najzdraviji načini da jedete pojedine namirnice!

Ljubav

SAMO OVAKO IZ NJIH DOBIJATE NAJVIŠE! Ovo su najzdraviji načini da jedete pojedine namirnice!

Podeli vest

Crveno povrće je poznato kao dobar izvor antioksidanata, a zeleno je veoma bogato vitaminima. Za proteine je zdrav izbor koštunjavo voće, a za masti riba

Ovo su samo neke od grupa zdravih namirnica o kojima ste, verujemo, već puno čitali do sada. Ono na šta ćemo vam mi skrenuti pažnju ovog puta je koji su najbolji načini da mnoge od ovih namirnica unesete u svoj organizam, tako da imate najviše zdravstvenih koristi od njih.

Banane

Banane imaju visok sadržaj vitamina B i C, ali i kalijuma i magnezijuma. Kako biste imali najveće benefite od konzumiranja ovog voća, važno je da jedete i one trakice koje se nalaze između ploda i kore, jer su one upravo te koje distribuiraju vodu i hranljive materije kroz voćku.

Paradajz

Verovali ili ne, kuvani paradajz je zdraviji od svežeg. To je zbog toga što proces kuvanja dovodi do oslobađanja likopena, antioksidanta veoma dobrog za zdravlje vaših očiju i srca.

Foto: Shutterstock

Važno je kako se hranite

Krompir

Ako planirate da pečete mlad krompir, preporučujemo vam da ga uopšte ne ljuštite. Na taj način on će zadržati maksimalnu količinu vitamina C i B, kalijuma, gvodža i kalcijuma, kojima je veoma bogat.

Jaja

Jaja se najlakše vare nakon pripreme na visokoj temperature. S druge strane, nije idealno prekuvati ih jer to smanjuje količina antioksidanata koju sadrže. Naša preporuka je da ih poširate, ili kuvate u ljusci tako da na kraju ovog procesa budu rovita.

Zeleniš

Ako želite da maksimizujete nutritivnu vrednost spanaća, brokolija, prokelja i drugog zelenog povrća, preporučujemo vam da ga jedete u svežem stanju. Zeleniš kuvanjem gubi značajan sadržaj vitamina C, B1 i B5.

Cvekla

Apsolutno svaki deo cvekle je zdrav, zbog čega nipošto ne bi trebalo da bacate njene listove. Cvekla sadrži dosta antioksidanata, što je dovoljan razlog da se ona što češće nađe na vašoj trpezi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17