• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.07.2023

23:20

Poznati milijarder otkriva tajne uspeha i srećnog života! Ove 4 stvari su zlata vredne

EPA

Zanimljivosti

Poznati milijarder otkriva tajne uspeha i srećnog života! Ove 4 stvari su zlata vredne

Podeli vest

Džef Bezos , osnivač kompanije Amazon, otkrio je 4 korisna životna saveta.

Bezos je milijarder, ali i svemirski putnik i filantrop. On nije često u javnosti, ali je jednom prilikom otkrio savete kojih se pridržava i koje preporučuje. 

Evo šta je, prema Bezosu, najvažnije:

Ljubaznost 

Milijarderova preporuka je da razmislite o ljudima koje poštujete, kao i o ljudima u čijoj blizini volite da budete. 

 - Oni su pametni. Oni su ostvareni. Ipak, šta je to što ih izdvaja? Oni su ljubazni, čak i kada je to prilično teško. - rekao je Bezos.

On je još dodao:  - Inteligencija je dar, ljubaznost je izbor. Možete raditi da biste postali pametniji, ali ne možete izabrati da budete inteligentni. Ali uvek možete izabrati da budete ljubazni.

Foto: EPA

Džef Bezos

 

Svest o tome da se neke stvari neće promeniti

Bezos je rekao da je teško biti inovativan.

- Teško je biti istinski lider. Prečice obično donose kratkoročne koristi. Neverovatno je teško znati šta će se promeniti.- rekao je on.

Objasnio je da se ne bavi time šta će se promeniti. Fokusira se na ono što se neće promeniti.

 - Fokusiranje na stvari koje se neće promeniti ne garantuje uspeh. Ali to pruža jedan od najboljih temelja za uspeh koji možete da pronađete.- rekao je Bezos. 

Džef Bezos je, inače, izgradio Amazon oko stvari za koje je znao da će biti stabilne tokom vremena. Uložio je mnogo u osiguranje da će Amazon pružiti te stvari i poboljšati njihovu isporuku.

Izbegavanje doživotnog žaljenja 

Kada ljudi razmišljaju o nečemu velikom što žele da urade – o pokretanju posla, promeni karijere ili preseljenju u novi grad, često razmišljaju o tome šta će se dogoditi ako ne uspeju. 

Bezos je o tome rekao:

- Svaki novi put je neizvestan, budućnost je nepredvidiva. Normalno je da se plašite da ćete zažaliti što ste uradili nešto novo. Ali kada se osvrnete unazad, obično žalite za stvarima koje niste uradili. Posao koji niste započeli. Promena karijere koju niste inicirali. Nešto što niste uradili.  A posebno žalite zbog vremena kada niste rizikovali.- rekao je Bezos. 

On je još dodao:

 - Za mene je najbolji način da razmišljam bio da kažem sebi da kada budem imao 80 godina, želim da svedem broj žaljenja na najmanju moguću meru. Ne želim da imam 80 godina i da razmišljam o svom životu i nabrajam gomilu velikih žaljenja i propusta.

Foto: EPA

Džef Bezos

 

Ulaganje u ono što vas pokreće

Kada je biznis u pitanju, Bezos je ulagao u ono što pokreće njegovu kompaniju. Analizirano je poslovanje Amazona, a eksperti su naveli zbog čega je Amazon bio posebno uspešan. 

Bezos je dodatno objasnio svoj uspeh:

 - Razmislite o tome na ovaj način: ako imate samo jedan primarni pokretač uspeha, šta se događa kada zamah tog pokretača neizbežno stane? Koje druge pokretače možete dodati svom poslovanju koji će vam pomoći da održite i izgradite zamah – i da se nahranite istim tim zamahom? - rekao je čuveni miljarder. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Đurđev uputio jasnu poruku: Sve snage usmeriti na očuvanje države i zaštitu nacije!
Politika

Đurđev uputio jasnu poruku: Sve snage usmeriti na očuvanje države i zaštitu nacije!

Ponašanje opozicije kakvo smo juče videli u Narodnoj skupštini se moglo i očekivati, oni su u mesecima iza nas intenzivirali svoje destruktivno ponašanje, što je kulminiralo tokom jučerašnje sednice, ali to je samo najava onoga što nas čeka u danima nakon izbora za Skupštinu grada Beograda i lokalnih izbora zakazanih za početak juna“, izjavio je poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

03.05.2024

10:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija