• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

03.06.2024

06:20

Brojke kažu Srbija će biti treća! Englezi najskuplji, Danci odmah iza!

epaimages

EURO 2024

Brojke kažu Srbija će biti treća! Englezi najskuplji, Danci odmah iza!

Podeli vest

Četa Gereta Sautgejta ima najveću procenjenu vrednost, ali i najviše predstavnika u "ligama petice".

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi i njegovi izabranici okupili su se pre nekoliko dana u Staroj Pazovi kako bi započeli misiju - Evropsko prvenstvo 2024. Nakon više od dve decenije "orlovi" se vraćaju na kontinentalno takmičenje pošto su kroz kvalifikacije izborili svoje mesto u Nemačkoj! 

Jasno je da Srbiju očekuje pakleno težak posao u grupi C budući da će rivali našoj reprezentaciji biti Engleska, Danska i Slovenija. Istina, imaju čemu da se nadaju "orlovi" budući da bi i treće mesto moglo da bude dovoljno za plasman u nokaut fazu takmičenja. 

Do početka Evropskog prvenstva ostalo je nešto više od dve nedelje. Nakon što je selektor Danske - Kasper Hjulmand, objavio spisak igrača na koje računa za kontinentalnu smotru, postalo je jasno koliko težak posao čeka našu reprezentaciju u Nemačkoj. 

Nema nikakve dileme da je Engleska prvi favorit u našoj grupi. Selektor Geret Sautgejt na raspolaganju ima tim bez mnogo nedostataka iako je nakon objavljivanja spiska "kukao" da ga muče brojne poverede. Bez obzira na to "albioni" spadaju u prvi red favorita pred EURO budući da je selekcoja Engleske sačinjena od igrača iz najboljih klubova na svetu. 

Geret Sautgejt još uvek nije skratio prvobitni spisak sačinjen od 33 igrača. Selektor Engleske je na slatkim mukama budući da će morati da se odrekne devetorice. Ko god to bude - Engleska će bez dileme biti izuzetno moćna budući da se radi o selekciji u kojoj svi igrači nastupaju u ligama petice! Na sve to, vrednost "albiona" procenjena je na reko 1.780.000.000 evra! 

Foto: epaimages

 

Po broju igrača koji nastupaju u pomenutim "ligama petice" odmah nakon Engleske je - Danska. Selektor Kasper Hjulmand takođe na raspolaganju ima igrače sa iskustvom igranja u ozbiljnim takmičenjima, a čak njih 18 nastupa u elitnim rangovima u Engleskoj, Italiji, Francuskoj, Nemačkoj ili Francuskoj. 

Kada govorimo o vrednosti reprezentacije, Danska je i u tom parametru drugi favorit u grupi C budući da je procenjena vrednost na oko 418.000.000 evra. 

Na trećem mestu nalazi se Srbija. "Orlove" u najjačim evropskim ligama brani čak 13 fudbalera: Rajković, V. Milinković-Savić, Petrović, Gudelj, Milenković, Veljković, Kostić, Maksimović, Lukić, Ilić, Samardžić, Jović i Vlahović. Sastav koji sa klupe predvodi Dragan Stojković Piksi skup je oko 318.300.000 evra. 

Na poslednjem mestu prema broju igrača u "ligama petice" i po vrednosti je, očekivano - Slovenija. Matjaž Kek na raspolaganju ima samo tri igrača iz najjačih takmičenja, to su: Jan Oblak, Benjamin Šeško i Jaka Bijol. Što se vrednosti tiče, Slovenci su procenjeni na oko 149.300.000 evra. 

Dakle, prema suvoparnoj statistici Srbija bi trebala da zauzme treće mesto, a Engleska bude ubedljivo prva. Ipak, da je tako - Evropsko prvenstvo se ne bi igralo već bi pehar automatski pripao najskupljem ili najmoćnijem timu na papiru. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija