• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

03.06.2024

11:29

Najbolji fudbaleri Srbije odleteli za Beč! (FOTO)

fss.rs

Fudbal

Najbolji fudbaleri Srbije odleteli za Beč! (FOTO)

Podeli vest

Počela je "Operacija EURO 2024"! Najbolji fudbaleri se već nekoliko dana pripremaju za šampionat Starog kontinenta, a danas su otputovali u Beč gde ih za nekoliko dana čeka prva pripremna utakmica.

"Orlovi" će 4. juna odmeriti snage sa reprezentacijom Austrije, dok je generalna proba za EURO zakazana u Stokholmu protiv Švedske 9. juna. 

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj na programu je od 14. juna do 14. jula. Srbija će biti u grupi C i prvi meč igrati 16. juna u Gelzenkirhenu protiv Engleske. Potom će "orlovima" rivali u grupi C biti Slovenija 20. i Danska 25. juna.

Foto: fss.rs

 

 

Nasmejani i fokusirani, predvođeni Dušanom Vlahovićem, puleni selektora Dragan Stojkovića  napustili su Staru Pazovu i krenuli za Beč.  Posle izostanka sa spiska Nemanje Radonjića slobodna je ostala "sedmica“, a dres sa tim brojem prigrabio je Dušan Vlahović. Prvotimac Juventusa je u nacionalnom timu do sada nosio dres sa brojem 18.

Foto: fss.rs

Dušan Vlahović

 

Foto: fss.rs

 

 

 

- Pa voleo bih da odemo među osam u Evropi. Dakle, da prođemo prvi krug, pa onda još jednog rivala, a onda je sve moguće. Ne bih potpisao ništa zapravo. Ja znam da se to kaže žargonski. Kao da ja vas pitam - je li biste potpisali da razbijemo Bugare 2:2, ali da idemo na EP? Svaka dobra igra, svako požrtvovanje, sve je to dobro za srpski fudbal. Smejali smo se 2004. godine Grcima, a  oni osvojiše EP protiv Portugala. Ne smete nikog da potcenite. Jedino merilo je teren - rekao je selektor Stojković pred početak priprema. 

 

Ovo je tim Srbije za EURO:

GOLMANI: Vanja Milinković-Savić (Torino), Predrag Rajković (Maljorka), Đorđe Petrović (Čelsi), 

ODBRANA: Nikola Milenković (Fiorentina), Strahinja Pavlović (Salcburg), Miloš Veljković (Verder Bremen), Srđan Babić (Spartak Moskva), Uroš Spajić (Crvena zvezda), Nemanja Stojić (TSC). 

SREDINA: Nemanja Gudelj (Sevilja), Dušan Tadić (Fenerbahče), Andrija Živković (PAOK), 
Sergej Milinković-Savić (Al Itihad), Filip Kostić (Juventus), Saša Lukić (Fulam), 
Filip Mladenović (Panatinaikos), Ivan Ilić (Torino), Nemanja Maksimović (Hetafe), 
Mijat Gaćinović (AEK), Lazar Samardžić (Udineze), Veljko Birmančević (Sparta Prag), Srđan Mijailović (Crvena zvezda).

NAPAD: Aleksandar Mitrović (Al Itihad), Dušan Vlahović (Juventus), Petar Ratkov (Salcburg), Luka Jović (Milan).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija