• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.09.2024

08:33

Jovanov raskrinkao opoziciju: Evo ko i zašto beži od sednice o litijumu, sve je jasno!

printscreen

Politika

Jovanov raskrinkao opoziciju: Evo ko i zašto beži od sednice o litijumu, sve je jasno!

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) i narodni poslanik Milenko Jovanov odgovorio je na prozivke lažnog narodnjaka i samozvanog borca za životnu sredinu Miroslava Aleksića koji je za tajkunske medije izjavio da "vlast beži od skupštinske debate o litijumu"

- Dakle, mi koji bežimo od debate o litijumu, započeli smo sednicu o rebalansu u ponedeljak i nastavili je do petka i tako produžili raspravu na još dva radna dana, iako je poslovnikom definisano da su dani za sednice utorak, sreda i četvrtak. Mi, koji bežimo od rasprave, nismo iskoristili ni polovinu vremena za raspravu u načelu i pojedinostima, dok su ovi što jedva čekaju raspravu potrošili svaki sekund svog vremena, uglavnom na prepričavanje budalaština iz Šolakovog propagandnog smeća, koje nemaju ama baš nikakve veze sa tačkom dnevnog reda i već su milion puta ispričane u prethodne dve godine - napisao je Jovanov na platformi Iks i nastavio:

- Mi, koji bežimo od rasprave, nismo podneli nijedan jedini amandman da bismo opstruisali i produžavali sednicu, za razliku od ovih koji, kao, jedva čekaju sednicu o litijumu, a podneli su 150 uglavnom besmislenih amandmana na rebalans, samo da bi se dodatno pričalo van tačke dnevnog reda i ponavljalo već sto puta rečeno. Oni, koji jedva čekaju sednicu o litijumu, su pored svega ovoga i bezbroj puta ukazivali na povrede poslovnika, opet sa isključivom namerom da se sednica otegne unedogled, a onda optuži vlast za to da ne želi sednicu.

Prema njegovim rečima, oni, koji željno iščekuju sednicu o litijumu, insistirali su da se ta sednica održi u vanrednom zasedanju, iako su znali, ili su bar morali da znaju, da se vanredno zasedanje završava 30.9.

- Ovde se, ipak, radi o nečemu drugom. Svesno su sednicu o litijumu zakazali tako da se može održati samo do 30. septembra, a onda do besmisla odugovlačili sednicu o rebalansu da se ova o litijumu nikada ne bi održala. Zašto? Zato što su od starta znali da nemaju argumente, a nakon podnošenja tog predloga postalo je jasno da su Skupštini predali takvu gomilu gluposti, da je svakoga ko ima blagog pojma o politici sramota šta se našlo u skupštinskoj proceduri. I sami su se danima nakon podnošenja tog predloga svađali da li je trebalo da piše da je zabrana ekspolatacije litijuma trajna, ili privremena, da li je namerno ili slučajno propuštena još jedna tačka dnevnog reda, zašto se u obrazloženju predloga nalaze ludosti kakve ne bi objavila ni "Treće oko" i "Zona sumraka" i slično. Da bi se spasili blamaže i pobegli od debakla, došli su na boldrikovski genijalnu ideju - odugovlačiti sednicu o rebalansu toliko da do sednice o litijumu i ne dođe, a onda optužiti vlast da izbegava raspravu. Ali, prozreli smo ovu podvalu na vreme i neće im proći - odgovorio je Jovanov.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija