• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

15.06.2024

20:10

Piksi je najavio juriš! Može li Srbija da pobedi Englesku? (ANKETA)

Starsportphoto

EURO 2024

Piksi je najavio juriš! Može li Srbija da pobedi Englesku? (ANKETA)

Podeli vest

Utakmicom Srbije i Engleske, koja će biti odigrana u nedelju veče od 21.00 čas (RTS 1 Arena 1 premijum) u Gelzenkirhenu za Srbe počinje Evropsko prvenstvo. Postavlja se pitanje može li Srbija s pravom da se nada bodovima u ovom meču.

Možda je zvanično počelo još u petak, kada su Škoti nesrećno poraženi od domaćina Nemaca (5:1), ali osim na nivou da uz grickalice i pivo gledaju meč i zbog simpatičnih navijača podržavaju goste, ljubitelji fudbala iz naše zemlje, nisu sa emocijama pristupili toj utakmici. 
 

Foto: fss

 

 

Zapravo gledajući Škote kako se migolje iz minuta u minut, u nadi da barem neće biti osramoćeni, svaki navijač "orlova" imao je verovatno u glavi: "Samo da mi ne prođemo ovako sa Englezima". A onda, sekund kasnije ide ono: "Ma nema šanse, Piksi je rekao da smo spremni, idemo bre da ih pobedimo". 

I tako, rolerkoster misli i emocija, od realnih do nerealnih. A ko još može racionalno gledati na ovaj meč kada na njega čekamo pune 24 godine? Baš toliko je prošlo od kada je Srbija ili kako nam se već tada država, poslednji put učestvovala na kontinentalnoj smotri. I zato, zdrav razum neka zadrži selektor Dragan Stojković Piksi. Njegov je to posao. Da zajedno sa stručnim štabom smisli kojih je to 11 junaka najbolje ukombinovati da izađu na megdan Sautgejtovoj četi. 

Zaboravićemo na trenutak da je Engleska moćna fudbalska sila. Zaboravićemo da je Hari Kejn jedan od najboljih napadača na svetu, zaboravićemo i da je mlada nada Real Madrida Džud Belingem, tako dobro čuvala sredinu terena da nije mogla ni muva da proleti. Nećemo se setiti ni Fila Fodena, koji je izneo sezonu u Sitiju. Neka svoje zvezde bodre Englezi. Ima u koga da se kune naš narod.

Foto: Starsportphoto

 

 

Ma ko predvodio napad Srbije, bilo Aleksandar Mitrović ili Dušan Vlahović, ili obojica, neće pokleknuti pred favorizovanim zvezdama. Uostalom, i sami su mnogo puta na Ostrvu gledali kako popularni Mitrogol teroriše protivničke mreže. Kad je reč o Vlahoviću, najefikasniji je srpski igrač u protekloj sezoni u ligama petice. 

Čovek koji je umeo da obraduje Srbiju golovima u nekim važnim mečevima je Sergej Milinković Savić. Bio je na velikim takmičenjima, pa ako neko od mlađih poklekne, znaće da ih podigne i objasni da se u ovakve mečeve ulazi hrabro, uzdignuta čela, pa šta bude. Jasno i glasno rekao je štoper Strahinja Pavlović da bi on napao Engleze. Sa dozom sportske drskosti, lepo je objasnio da nema nameru ni pred kim da se pokorava, pa neće ni pred narednim protivnikom. A ako ipak neko uspe da se provuče i stigne do gola Srbije, sačekaće ga tamo Vanja Milinković Savić ili Predrag Rajković. Poslednji bedem koji nije lako probiti.

Kad se lepo sagleda, ima čime Srbija da se pohvali. Ima zbog čega da se nada barem jednom bodu, a zašto ne bi potajno sanjala i sva tri...  

 

Anketa

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50