• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

17.06.2024

00:20

Piksi zagrmeo nakon poraza: Idemo na pobedu protiv Slovenaca! Čestitao sam momcima večeras

EPAIMAGES

EURO 2024

Piksi zagrmeo nakon poraza: Idemo na pobedu protiv Slovenaca! Čestitao sam momcima večeras

Podeli vest

Rezultatom, naravno, nisam zadovoljan, imamo dovoljno vremena da se oporavimo i spremimo za narednu utakmicu, poručuje selektor "orlova".

Ostala je Srbija bez zasluženog boda na startu Evropskog prvenstva pošto je večeras u Gelzenkirhenu minimalnim rezultatom slavila Engleska - 1:0. Iako su "orlovi" poraženi, navijači i javnost zadovoljni su izdanjem izabranika Dragana Stojkovića protiv favorizovanog rivala budući da su se Gordi Albioni u drugom poluvremenu povukli na svoju polovinu i grčevito se branili pod naletima naše reprezentacije. 

Sa tim mišljenjem saglasan je i selektor Dragan Stojković Piksi, ali dodaje da je nezadovoljan zbog poraza uprkos dobroj igri. 

- Nisam zadovoljan rezultatom, naravno. Imamo dovoljno vremena da se odmorimo, večeras se vraćamo u Augzburg. Sutra ćemo odraditi lagani trening, spremamo se najbolje što možemo za Sloevniju. Idemo na pobedu. Čestitao sam momcima za angažovanje, stil fudbala, požrtvovanje... 

Ipak, generalni utisak selektora je pozitivan nakon utakmice u Gelzenkirhenu. 

- Kvalitetna utakmica sa obe strane, Englezi su jako dobar tim, ali je Srbija pokazala hrabrost i dobar fudbal. Uspeli smo u našoj nameri, izmenama smo neke stvari doveli u normalu, posed lopte je bio kod nas, rival se branio. Ponosan sam na reakciju igrača i hrabrost, pretrčali su mnogo kilometara. U fudbalu je tako... Možda nismo zaslužili da izgubimo, ali - idemo dalje - jasan je bio selektor Srbije. 

Jedno od pitanja ticalo se i činjenice da su "orlovi" Mundijal u Kataru takođe započeli sa favoritom za osvajanje - Brazilom, odnosno, šta se promenilo u igri Srbije u odnosu na turnir od pre dve godine. 

- Napredivali smo, pre dve godine u Kataru je bilo 2:0, sada je 1:0. Šalim se, naravno... Glavna razlika je što su svi momci zdravi, za razliku od Mundijala. Motivisani su, igraju za tim, nema prostora za individualne akcije, sve je foksuirano na timski duh. Momci su dali sve od sebe danas, situacija je dobra jer su svi spremni da igraju. U Kataru je bilo katastrofa, sedam-osam igrača je bilo povređeno. 

Foto: Informer

 

Nažalost, u prvom poluvremenu povredu je zaradio Filip Kostić. Bek Juventusa morao je van igre nakon sudara sa Džudom Belingemom, a selektor ističe da će više detalja biti poznato tek sutra kada bude odrađeno snimanje. 

- Videćemo sutra... Ići će da snimi, može biti da jeste, ne bih voleo da je tako. Osetio je bol u spoljnom delu kolena, mislim da su u pitanju ligamenti, ali ne mogu da pričam sa sigurnošću. Još uvek ne znamo, hladi to mesto. Zaradio je to u duelu sa Belingemom, nesrećno. 

Za kraj, Piksi se dotakao i činjenice da je Srbija večeras zaigrala sa dva napadača. Pohvalio je selektor "orlova" izdanje Mitrovića, Vlahovića i Jovića uprkos činjenici da je Džordan Pikford sačuvao svoju mrežu na "Šalke Areni". 

- Održao sam obećanje da ćemo igrati ovoren fudbal i pokušati da postignemo gol, ali mislim da je angažman napadača bio iznad proseka. Borili su se, nije lako igrati protiv Stounsa i ekipe. Sa strane motivacije - čista desetka. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija