• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

17.06.2024

00:53

Večeras smo mnogo toga mogli da naučimo! Englezi sipaju pohvale na račun Srbije!

EPAIMAGES

EURO 2024

Večeras smo mnogo toga mogli da naučimo! Englezi sipaju pohvale na račun Srbije!

Podeli vest

Najvažnija su tri boda iako smo znali da će biti teško, rekao je Kiran Tripije.

Mediji na Ostrvu prežalili su Srbiju i pre nego što je duel u Gelzenkirhenu počeo, a sa tim mentalitetom u meč su ušli i Englezi. Sredinom prvog poluvremena đavo je odneo šalu kada su "orlovi" počeli da pritiskaju poslednju liniju Gordi Albiona, ali nažalost četa Dragana Stojkovića nije uspela da dođe do boda ili pobede. 

O tome koliko je bilo teško dovoljno govore izjave iz engleskog tabora. Nakon što su Kejn, Belingem i Sautgejt pohvalili Srbiju, isti stav ima i Kiran Tripije. 

- Ključno je bilo da dobijemo prvu utakmicu. Znali smo da će biti teška utakmica, igrali smo protiv dobrog tima. Morali smo da branimo naš kazneni prostor, uradili smo to kako treba. Dosta toga smo mogli da naučimo, ali na kraju su tri boda najvažnija - poručio je Kiran Tripije. 

Ključnu ulogu u pobedi odigrao je Džud Belingem. 

- Nadam se da će se nastaviti. Pre nego što je otišao u Real Madrid rekao sam mnogo puta da je talenat za svoju generaciju, taj karakter, zrelost... Nadam se da može sve to da prenese i na naredne utakmice - objašnjava bek engleske reprezentacije, ali ističe važnost čitavog tima. 

- Pobeda nam daje momentum i veru za nastavak turnira. Pokazali smo karakter večeras kada je bilo teško. Momci koji su dobili šansu u drugom poluvremenu dali su svoj doprinos, to je dokaz da se radi o dobrom timu. Svi moramo da budemo spremni kada se ukaže šansa. 

Uspeli su Englezi da sačuvaju svoju mrežu zbog čega je jedan od defanzivaca posebno zadovoljan. 

- Klin-šit je važan, posebno na ovakvim turnirima, to je ogroman faktor, dobro branimo teren, moramo da branimo te centaršuteve. Na prošlim turnirima smo imali najviše klin-šitova. Na drugoj strani samo treba da okrenemo i da postižemo golove - jasan je Tripije, a potom dodaje da će protiv Danske za četiri dana ići na pobedu. 

- Ne razmišljamo samo o bodu. Mi hoćemo da uđemo u meč sa Danskom da pobedimo. Dobar su tim, ali prvo treba da se oporavimo. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija