• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

20.06.2024

20:05

KRAJ: Španci minimalnim rezultatom savladali Italiju!

EPAIMAGES

EURO 2024

KRAJ: Španci minimalnim rezultatom savladali Italiju!

Podeli vest

Uživo pratite derbi meč drugog kola grupe B na Evropskom prvenstvu između Španije i Italije koji je na programu na "Šalke Areni" u Gelzenkirhenu.

ŠPANIJA - ITALIJA   1:0 (0:0)

Strelac: Kalafjori 55ag
Grad: Gelzenkirhen
Stadion: Šalke Arena

Sudija: Slavko Vinčić, Slovenija

ŠPANIJA: Simon - Karvahal, Le Norman, Laport, Kukurelja - Pedri (od 71. Baena), Rodri, Ruiz - Jamal (od 71. Tores), Morata (od 78. Ojarzabal), Vilijams (od 78. Perez) 
Selektor: Luis de la Fuente

ITALIJA: Donaruma - Dimarko, Kalafjori, Bastoni, Di Lorenco - Žoržinjo (od 46. Kristante), Barela - Kjeza (od 64. Rategi), Pelegrini (od 82. Raspadori), Fratezi (od 46. Kambijaso) - Skamaka (od 64. Zakanji) 
Selektor: Lučano Spaleti

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

94. minut - KRAJ! Pobeda Španije u prvom evropskom klasiku na kontinentalnoj smotri u Nemačkoj - 1:0! 

92. minut - Umalo 2:0... Pobegao je Ajoze Perez nemoćnom Di Lorencu, izašao sam pred Donarumu i gađao bliži ugao, još jedna sjajna intevencija kapitena Italije. 

90. minut - Igraće se još četiri minuta u Gelzenkirhenu. 

Foto: EPAIMAGES

87. minut - Zakuvalo se u kaznenom prostoru Španije, Karvahal i Bastoni su bili su sukobu smiruje to Slavko Vinčić, a "furija" se uspešno brani pred naletom Italije. 

84. minut - Imaće Italijani šansu da zaprete Španiji iz kornera, spetljao se Karvahal pod pritiskom i loptu izneo u gol-aut. 

80. minut - Uspeli su Španci da "umrtve" dešavanja na terenu, Italija ne uspea da dođe do prilike da ugrozi gol Italije. Sve to otvara prostora za kontre "furije, sada je sevnula jedna takva, ali je Rodri gađao preko gola. 

74. minut - Sve manje vremena za "azure" da izbegnu poraz na Gelzenkirhenu... Italija je sve češće na polovini Španije, ali su za sada naleti aktuelnog šampiona Evrope - jalovi. 

70. minut - Bili su Italijani u još jednom dobrom naletu po levom boku, ali je sve uprskao Đanluka Dimarko. Otvorilo je to kontru za Špance, gađao je Vilijams, no, ofanzivac "furije" nije matirao Donarumu budući da je pogodio prečku. 

Foto: EPAIMAGES

 

66. minut - VELIKA ŠANSA! Evo je i prva prava prilika za Italiju! Proleteo je rezervista Kambijaso po levom boku i poslao loptu u peterac, za stotinku je zakasnio Pelegrini, ostaje 1:0. 

64. minut - Nova dvostruka promena Spaletija, na terenu su Zakanji i Rategi, a na klupu se sele Kjeza i Skamaka. 

61. minut - AU... Kakva bomba Lamina Jamala! Tinejdžer Barselone izbacio je Dimarka, namestio se i gađao dalji ugao, mnogo sreće za Italijane budući da je lopta prošla tik pored stative. 

58. minut - Ponovo je Donaruma bio na visini zadatka, sada je kapiten Italije morao da čupa loptu iz svog gola nakon silovitog udarca Nika Vilijamsa. 

55. minut - GOOOOOOOOL! Zasluženo vodi Španija, kada već nisu oni mogli da matiraju Donarumu to je uradio Rikardo Kalafjori... Nakon intervencije golmana Italije štoper Bolonje naleteo je na odbitak i loptu zakucao u svoju mrežu - 1:0! 

 

 

52. minut - VELIKA ŠANSA! Sada su Vilijams i Kukurelja napravili višak na levoj strani, bek Čelsija je poslao povratnu loptu do Pedrija, ali se vezista Barselone propisno obrukao! Iz peterca je gađao pored gola, sreća je pogledala Italijane, ostaje 0:0. 

51. minut - Još jedna kontra Italijana, pokušao je Federiko Kjeza da pronađe Skamaku iza leđa španske odbrane, dobro je to pratio Unai Simon i pokupio loptu na ivici kaznenog prostora. 

49. minut - Vratio se Rodri na teren i odmah dubinskim pasom pronašao Karvahala. Ipak, bek Reala pogađa Dimarka, imaće Španci korner. 

46. minut - Tridesetak sekundi trebalo je Kristanteu da zaradi žuti karton... Vezista Italije pokupio je Rodrija, deluje da je vezista Mančester sitija zadobio težu povredu kolena! 

46. minut - Počinje drugo poluvreme, Lučano Spaleti je odmah napravio dve promene! Na terenu su Brajan Kristante umesto Žoržinja, dok Andrea Kambijaso menja Fratezija!

PRVO POLUVREME

45. minut - Malo je nedostajalo da Italijani u finišu prvog poluvremena dođu do prednosti! Barela je povukao kontru, na strani je pronašao Federika Kjezu, a napadač Juventusa rešio je da šutira iako je, verovatno, bolja opcija bio pas do Skamake. 

Foto: EPAIMAGES

 

42. minut - U niskom bloku stoje Italijani, čak su i Skamaka, Fratezi i Kjeza duboko na svojoj polovini. Daje to rezultate budući da Španci ne uspevaju da dođu do čiste pozicije, sada je svoj udarac ponovo oprobao Ruiz, bio je to lak zadatak za Donarumu. 

38. minut - Nakon dugo vremena nešto više prostora dobio je Niko Vilijams i odmah su navijači Italije bili u panici. Ipak, na pravom mestu ponovo je bio Alesandro Bastoni, a potom loptu na protivničku polovinu iznosi Skamaka. 

35. minut - Nešto slabiji tempo utakmice nakon furioznih pola sata, deluje da je meč u šao u fazu "taktičkog nadmudrivanja" dva iskusna trenera. Italija je veoma disciplinovana u ovim momentima, Španci kombiniju u poslednjoj liniji, ali slaba vajda. 

30. minut - Potpuna dominacija Španije, fantastičnu loptu na bok poslao je Fabijan Ruiz, tamo je spreman bio Karvahal koji povratnim pasom upošljava Rodrija, u bloku je sjajan bio Alesandro Bastoni. Odolevaju Italijani, ali je pitanje koliko će imati snage za to...

27. minut - Nižu se pokušaji "furije", sada je sa distance gađao Rodri, ali bez opasnosti po gol Italije. 

25. minut - Bomba Fabijana Ruiza! Taman kada je delovalo da su Italijani uspeli da se oslobode pritiska, svoj udarac je sa dvadesetak metara oprobao vezista Pariz Sen Žermena, ponovo je morao da reaguje Donaruma. 

Foto: EPAIMAGES

 

24. minut - VELIKA ŠANSA! Treći put u prvom poluvremenu Španci su na teške muke bacili Donarumu, ali je kapiten Italije ponovo bio na visini zadatka. Skratio je golman "azura" ugao Alvaru Morati i rutinski zaustavio njegov udarac nakon rikošeta u kaznenom prostoru, ostaje 0:0. 

21. minut - Još jedna kontra Italije, ponovo preko Đanluke Dimarka. Bek "azura" došao je u dobru poziciju da pošalje centaršut, odlučio je da gađa po zemlji, ali je lopta otišla iza leđa Skamake i Pelegrinija. 

20. minut - Nastavljaju se muke za Di Lorenca... Kapiten Napolija ne može, žargonski rečeno, ni lasom da uhvati Nika Vilijamsa! Brzonogi ofanzivac još jednom se sjurio u kazneni prostor rivala, sada je na pravom mestu bio Žoržinjo. 

17. minut - Sada period meča u kom Italijani imaju nešto veći posed na sredini terena, na polovini Španije je kompletna odbrana "azura", pokušavaju Kalafjori i Bastoni da pronađu rupu kako bi pronašli Skamaku, no, odbrana "furije" spremna je na sve. 

13. minut - Strašan tempo na "Šalke Areni"! Delovalo je da Španci prete po levoj strani, usledila je kontra Italijana i centaršut Dimarka za Skamaku. Sada je na pravom mestu bio Ajmerik Laport, ostaje 0:0. 

Foto: EPAIMAGES

 

11. minut - VELIKA ŠANSA! Još jednom prete Španci... Ponovo je "furija" prelako došla do šanse da se pošalje centaršut u peterac, sam je čekao ovoga puta Niko Vilijams, ali ni on nije bio precizan glavom. 

10. minut - Evo je prva pretnja Italijana iz kontre, pravo niotkuda lopta je stigla do Đanluke Skamake, želeo je napadač Atalante da proigra Pelegrinija, vratio se na vreme Rodri i raščistio opasnost pred svojim kaznenim prostorom. 

7. minut - Uvodni momentu utakmice prolaze u totalnoj dominaciji Španije, ali to nije nešto što nije bilo očekivano. "Furija" želi loptu u svom posedu dok će Italija, po svemu sudeći, svoje šanse tražiti iz kontri. 

4. minut - Na teške muke odbranu Italije baca Niko Vilijams. Brzonogi ofanzivac Atletik Bilbaoa još jednom je prošao pored Di Lorenca, ovoga puta je grešku svog beka uspešno ispravio Nikolo Barela. 

2. minut - VELIKA ŠANSA! Paklen pošetak u Gelzenkirhenu, Španci su opasno zapretili. Niko Vilijams je prelako prošao pored Di Lorenca i poslao centaršut u peterac gde je glavom probao da gađa Pedri, izvanredna reakcija Donarume, ostaje 0:0. 

1. minut - Utakmica je počela, sa centra kreću izabranici Lučana Spaletija! Odmah dobar nalet "azura" preko Đanluke Dimarka, ali se Španci dobro brane, gol-aut za Laporta. 

Foto: EPAIMAGES

 

Pre meča

20:52 - Sve je spremno za početak utakmice, uskoro će obe ekipe predvođene kapitenima - Alvarom Moratom i Đanluiđijem Donarumom, izaći na teren. 

20:48 - Golove za Španiju na ovom Evropskom prvenstvu do sada su davali Alvaro Morata, Fabijan Ruiz i Dani Karvahal. Sa druge strane, strelci za "azure" su bili Nikolo Barela i Alesandro Bastoni. 

20:45 - Eventualna podela bodova u Gelzenkirhenu dodatno bi zakomplikovala situaciju u grupi B pred poslednje kolo. Sa druge strane, pobednik bi obezbedio mesto u nokaut fazi takmičenja, dok bi poraženi morao da "zapne" u narednom duelu. 

20:42 - Pravdu na večerašnjem susretu deliće slovenački arbitar - Slavko Vinčić. On je bio na centru i u meču prvog kola kada su se sastali Švajcarska i Mađarska, taj meč završen je rezultatom 3:1 za "sajdžije". 

Foto: EPAIMAGES

 

20:37 - Kada govorimo o rezervnim fudbalerima Italije, Lučano Speleti na raspolaganju ima: Buonđorna, Gatija, Raspadorija, Darmijana, Belanovu, Kristantea, Manćinija, Rategija, Zakanjija, Fađolija, El Šaravija, Kambijasa, Foloruša i dva rezervna golmana Vikarija i Mereta. 

20:35 - Selektor Luis de la Fuente na klupi ima dva rezervna golmana - Raju i Remira, a pored njih tu su još: Načo, Vivian, Merino, Hoselu, Olmo, Tores, Grimaldo, Baena, Zubimendi, Ojarzabal, Navas, Lopez i Perez. 

20:33 - Španci i Italijani bili su rivali pre tačno godinu dana u polufinalu Lige nacija. "Furija" je tada slavila sa 2:1 golovima Pina i Hoselua, a zanimljivo - ni jedan ni drugi nisu danas u nacionalnom timu. Ista je situacija i kod "azura" budući da je jedini strelac bio Ćiro Imobile, a napadač Lacija ovoga puta nije dobio poziv Lučana Spaletija. 

20:26 - Prvi meč u grupi B odigran je u sredu od 15 časova kada su Albanija i Hrvatska remizirali u Hamburgu. Ta utakmica završena je rezultatom 2:2. 

20:22 - Stadion u Gelzenkirhenu već je dobrano popunjen, očekuje se da Španci i Italijani imaju podjednaku podršku sa tribina. 

Foto: EPAimages

 

20:15 - Nakon prvog kola na Evropskom prvenstvu obe reprezentacije imaju po tri osvojena boda. Španija je sa 3:0 savladala Hrvatsku dok je Italija, teže nego što se očekivalo, nadigrala Albaniju sa 2:1. 

20:09 - Ni selektor "azura" - Lučano Spaleti, nije pravio izmene u odnosu na okršaj protiv Albanije: Donaruma - Dimarko, Kalafjori, Bastoni, Di Lorenco - Žoržinjo, Barela - Kjeza, Pelegrini, Fratezi - Skamaka!

20:07 - Bez iznenađenja kada su sastavi u pitanju. Selektor Španije - Luis de la Fuente, odlučio se za sledeći tim: Simon - Karvahal, Le Norman, Laport, Kukurelja - Pedri, Rodri, Ruiz - Jamal, Morata, Vilijams. Dakle, "furija" nastupa u identičnom sastavu kao i pre nekoliko dana protiv Hrvatske. 

20:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmice drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva između Španije i Italije. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija