• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

24.06.2024

18:42

Mićko čeka šansu sa klupe i poručuje: Naučeni smo da živimo sa pritiskom! Ostavićemo poslednju kap znoja na terenu!

Starsportphoto

EURO 2024

Mićko čeka šansu sa klupe i poručuje: Naučeni smo da živimo sa pritiskom! Ostavićemo poslednju kap znoja na terenu!

Podeli vest

Naučeni smo da živimo i igramo sa pritiskom, tako da je to normalna stvar. Poslednju kap znoja moramo da ostavimo u meču sa Dancima, poručio je Srđan Mijailović, fudbalski reprezentativac Srbije uoči poslednjeg meča "orlova" u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Nemačkoj (utorak, 21:00, RTS 1, Arena premijum 1).

Legendarni fudbaler Boško Đurovski juče je poručio selektoru Srbije Draganu Stojkoviću da promeni sistem i da u igru ubaci Srđana Mijailovića protiv Danaca u trećem kolu Evropskog prvenstva, što bi popularnom Mićku bilo ostvarenje sna.

Fudbaler Crvene zvezde je duele sa Engleskom i Slovenijom odgledao sa klupe i smatra da su njegovi saigrači ostavili dobar utisak.

- Dve dobre utakmice su iza nas. Nismo imali sreće u meču protiv Engleza, odigrali smo sjajno ali nismo uspeli da dođemo do boda, što nam je pošlo za rukom protiv Slovenije. Taj remi dao nam je šansu da odlučujemo sami o sebi. Šta treba menjati, a šta zadržati, to ćemo analizirati. Na nama je da pružimo maksimum i igramo dobro kao tim tokom poslednje utakmice, to je najvažnije i mislim da će rezultat doći - poručio je Srđan Mijailović, za kojeg je Piksi nedavno rekao da je "devojka za sve", jer je i te kako polivalentan igrač.

Upitan je Mijalilović da li će "orlovi" protiv Danske, osećati veći pritisak jer je sve u njihovim rukama ili će im ipak biti lakše zbog te činjenice.

- Naučeni smo da živimo i igramo sa pritiskom, tako da je to normalna stvar. Poslednju kap znoja moramo da ostavimo na terenu i to je najvažnije.

 

Foto: Starsportphoto

Mladenović, Spajić i Mijailović

 

Debitovao je iskusni defanzivac pre 12 godina protiv Francuske kod tadačnjeg selektora Siniše Mihajlovića sa svega 18 godina, a sada je doživeo da ga Drgan Stojković uvrsti na spisak putnika za EURO.

-  Čast, ponos i velika emocija je igrati za Srbiju. Igrali smo tada protiv Francuza, velikih imena, to je neopisiv osećaj. Živeo sam svoj san, a živim ga i sada. Nebitno je sada da li ću debitovati na Evropskom prvenstvu, ali mi je velika čast što sam tu. Igrao ili ne, nadam se da ćemo dobiti Dansku i proći grupu. Ponosan sam što sam sa ovakvim momcima ovde - jasan je Mijailović.

 

Foto: Starsportphoto

Mladenović, Spajić i Mijailović

 

Uz Srđana su još dva igrača iz Superlige Srbije, odnosno Crvene zvezde, zavredila poziv u nacionalni tim. Uroš Spajić i Nemanja Stojić su se dobrim igrama u domaćem prvenestvu i na međunardnoj sceni nametnuli Piksiju, što Mijailovića raduje.

- Znači to nama igračima i klubu, ali i momcima koji su pozvani, ali nisu ovde. Ovo je podsterk da svi ozbiljno radimo, jer selektor prati našu ligu - rekao je momak koji je ponikao u Ljutice Bogdana.

Mijailovićev otac je trener, mlađi brat Marko fudbaler Spartaka, a upravo je tata uticao na to da obojica postanu dobri igrači.

- Tata je uvek tu za nas. Bio je strog u detinjstvu i sugurno nam je to pomoglo kroz karijeru. Daje nam i dan danas korisne savete.

Malo je poznato da je Srđan igrao špica i krilo u mlađim kategorijama, a upitan je da li bi sada menjao poziciju da može i ponovo zaigrao ofanzivca.

- Ne znam, ne razmišljam mnogo o tome (smeh), a trudim se da igram najbolje što mogu gde god me stave.

Ističe Mićko da je atmosfera sjajna i da se nada da će se u hotelu igrati igrice i nakon meča sa Danskom. 

- Imam ženu dvoje dece, ne stižem puno igram kada sam kod kuće, ali ovo je druga priča! Ovde najviše igramo trke, velika je borba i niko ne želi da izgubi i nadam se da ćemo nastaviti da ih igramo ovde i posle Danske - zaljučio je Srđan Mijailović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija