• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

25.06.2024

16:44

Đurović: Imamo kvalitetnije igrače  od mnogih na EP, ali se to ne vidi

Starsportphoto

EURO 2024

Đurović: Imamo kvalitetnije igrače od mnogih na EP, ali se to ne vidi

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije ima kvalitetnije igrače od mnogih na Evropskom prvenstvu, ali se to ne vidi u utakmicama, pa postavljam pitanje selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju zbog čega je to tako, kaže za "Mocart sport" sudijski ekspert Raka Đurović.

 

On je u Nemačkoj bodrio uživo "orlove" na kontinentalnoj smotri i boli ga što igra nije bolja. Prema njegovim rečima, to je reprezentacija svih nas i neko bi trebalo da nam odgovori šta fali u timu.

Foto: Starsportphoto

 


- Naša reprezentacija je reprezentacija svih nas. I vas ovde i mene i navijača u Srbiji. I što je najgore i stručnog štaba i rukovodstva Saveza. Mi imamo reprezentaciju sa igračima čiji su kvaliteti poprilično iznad kvaliteta mnogih ekipa. E, sad bih im ja postavio samo jedno pitanje: a zašto onda ne odigramo bolje protiv tih selekcija od kojih smo kvalitetniji? Ne uvek, bar neku utakmicu. Trebalo bi neko da objasni. Da li je problem u igračima, sa motivacijom i odnosom prema igri, ili sa zahtevima stručnog štaba - zapitao se Đurović. 
On je opisao jednu situaciju za koju smatra da je trebalo da bude dosuđen penal za Srbiju protiv Engleske, pri rezultatu 1:0 za Engleze.

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

 

 

- Po mom mišljenju jeste bio penal. Tu su situacije gde možeš da prepoznaš razliku između onih koji su igrali fudbal i onih koji nisu. Uz sva uvažavanja, ne mogu svi ni da ga igraju. To je bila situacija kada samo treba da sprovedete loptu u gol i dovoljno je da vas neko samo malo tu omete. Tu je levom nogom po desnoj udaren Mitrović. Ali naši se sete da reaguju sa zakašnjenjem. Ili unapred ili na kraju, kad je već sve završeno. Jer ono je bila Engleska, gubimo 0:1, uspostavili smo pristojnu igru, mada se ispostavilo da nismo mi nešto predobro igrali koliko Englezi, bar za sada, loše igraju - jasan je Đurović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija