• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

30.06.2024

23:10

Danac besan na sudije! To nije bio penal, ne mogu da trčim sa rukama na leđima! (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

EURO 2024

Danac besan na sudije! To nije bio penal, ne mogu da trčim sa rukama na leđima! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Reprezentativac Danske Joakim Andersen (28) razočaran je sudijskim odlukama na meču protiv Nemačke u osmini finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

"Panceri" su u subotu uveče savladali Dance sa 2:0 (0:0) i plasirali se u četvrtfinale turnira, a meč su obeležile sporne sudijiske odluke koje je na kraju rešavala VAR tehnologija, ali na štetu skandinavske reprezentacije.

Naime, prva situacija desila se na startu drugog poluvremena, kada je posle centaršuta nemačkog reprezentativca Davida Rauma lopta u kaznenom prostoru zakačila po ruci defanzivca Danske. Na prvi pogled ta situacija bila je neprimetna, ali su se ubrzo oglasili iz VAR sobe i poručili da je fudbaler Andersen igrao rukom, te je Nemcima dosuđen penal. 

Fudbaler Kristal Palasa smatra da su sudije pogrešile i da to nije trebalo da bude svirano kao penal.  

- Kakva ludost, to uopšte nije bio penal. Ne mogu da trčim sa rukama na leđima i da igram fudbal. Raum je bio pola metra od mene, lopta me je pogodila u ruku, ne vidim šta sam mogao da uradim da se to ne dogodi - izjavio je Andersen za "TV 2".

 

 

Svega nekoliko minuta kasnije, Andersenu je poništen gol zbog minimalnog ofsajda u kojem je bio njegov saigrač Tomas Dilejni.

- Teško je uočiti i ofsajd. Tako je minimalan da stvarno morate da se zagledate. Ali to sviranje penala je nešto najluđe što sam video. Marginalne tvari rešavaju mečeve. Da nam je priznat gol, verujem da bismo pobedili na kraju - dodao je fudbaler.

Upitan je igrač Kristal Palasa i da li je nakon utakmice razgovarao sa sudijom Majklom Oliverom, ali je njegov odgovor bio negativan.

- Danas više nemate pravo da razgovarate sa sudijama - podvukao je danski reprezentativac.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija