• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

30.06.2024

13:45

Šiptar gnusno vređao i pljuvao Srbe, pa se pere! Ruski vojnici mu zapretili, on se izvinjava

profimedia

EURO 2024

Šiptar gnusno vređao i pljuvao Srbe, pa se pere! Ruski vojnici mu zapretili, on se izvinjava

Podeli vest

Albanski reprezentativac Mirlind Daku oglasio se posle sramnog ponašanja na Evropskom prvenstvu i tvrdi da nije vređao Srbe.

Podsećamo, tokom utakmice između Albanije i Hrvatske (2:2) šiptari i ustaše vređali su Srbe i skandirali "Ubij Srbina", dok je Daku, inače rođen u Gnjilanu, vređao je Srbe i Makedonce skandirajući u megafon pogrdne nazive.  UEFA ga je suspendovala je na dva meča zbog nesportskog ponašanja i narušavanja fudbala. Daku, koji igra za Rubin iz Kazanja, kaže da se kaje i izvinjava zbog uvredljivog skandiranja i tvrdi da vređao Severnu Makedoniju, ne i Srbiju. 

- Zaista nisam vikao niti govorio o Srbiji. Što je još važnije, uopšte nije trebalo da izgovorim takve reči nijednom od naroda. Ovo je jednostavno neprihvatljivo. Ovo je užasna stvar, nisam srećan zbog toga. Nakon incidenta, FS Srbije nije uputio zvaničnu žalbu UEFA. Odnosno, protiv mene nije bilo nikakvih pritužbi. Ponavljam, ova situacija me ne raduje. Žao mi je i izvinjavam se svima koji su povređeni ovim činom - kazao je Daku za ruski portal Sport-express.net, nakon što su mu ruski vojnici, navijači fudbalskih klubova, poručil da se ne vraća u Rusiju.

 

Rubin je već kaznio svog najboljeg strelca, a postavlja se pitanje kako će reagovati fudbaleri kluba u kojem ima Srba.

Imamo internacionalni sastav u Rubinu i svi se igrači poštuju. Imamo jak tim, veoma dobre i čak prijateljske odnose sa Čumićem, Vujačićem, Jocićem i svim momcima. Želim da se izvinim timu, upravi i stručnom štabu. Uvek sam osećao njihovu podršku tokom cele sezone. Znam da je to moja greška. Samo svojim ponašanjem mogu da dokažem da se ovo može dogoditi svakome. Nemam zlobe i mržnje prema bilo kome, bez obzira na nacionalnost.
 

Foto: profimedia

Mirlind Daku se izvinjava Srbima

 

Priznaje reprezentativac Albanije da prolazi kroz težak period.

- Sve je izmaklo kontroli. Ovo je jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri. Ova nedelja je bila veoma teška. Suočen sam sa pritiskom sa kojim se nikada ranije nisam suočio. Našao sam se u centru skandala, sramota me je zbog toga. Nisam hteo da izazivam takvu situaciju, a da ne govorim o buri u medijima. Sve je izmaklo kontroli. Sve ovo je stresno, ove misli me ne napuštaju. Ovo mi je jedan od najtežih trenutaka u karijeri.

Objasnio je zbog čega je uzeo megafon i obratio se navijačima. 

- Posle prve utakmice na turniru sa Italijom, naš defanzivac Elseid Hisaj bio je na udaru kritika navijača i medija. Posle utakmice sa Hrvatskom želeo sam da ga podržim i otišao sa njim na navijačku tribinu kako bi ga navijači prihvatili. Onda su mu dali megafon, bio sam u blizini. Kasnije je megafon bio u mojim rukama i ja sam rekao što sam rekao. Na ovakvim utakmicama navijači često vređaju navijače drugih zemalja. Atmosfera utiče na vas tokom utakmice, utiče na sve na stadionu. Taj meč je imao emotivnu završnicu, izjednačili smo u poslednjim minutima, a ja sam debitovao na turniru. Emocije su me preplavile. To je uopšte ne opravdava. Odmah posle svega sam shvatio šta sam uradio, rekao sam neprikladne stvari. Bio sam šokiran što sam bio izložen emocijama i dozvolio sebi takve stvari.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Planeta

Haos kod demokrata! Bajdenovi partneri izneli zapanjujući plan!
Planeta

Haos kod demokrata! Bajdenovi partneri izneli zapanjujući plan!

Demokratski nacionalni komitet DNC, mogao bi formalno da nominuje Džoa Bajdena za svog predsedničkog kandidata već 21. jula, sa ciljem da stane na kraj spekulacijama o mogućoj smeni nakon lošeg učinka aktuelnog predsednika u nedavnoj televizijskoj debati sa republikanskim rivalom Donaldom Tramp.

02.07.2024

08:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija