• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2022

07:59

ČUVENI BRITANAC JE PLJUVAO ĐOKOVIĆA, SADA GA BRANI! "Australijanci su licemeri" Bura na društvenim mrežama!

printscreen/reuters

Tenis

ČUVENI BRITANAC JE PLJUVAO ĐOKOVIĆA, SADA GA BRANI! "Australijanci su licemeri" Bura na društvenim mrežama!

Podeli vest

Britanski novinar Pirs Morgan opleo je po Australijancima i nazvao ih licemerima, jer su početkom godine proterali Novaka Đokovića, a sada se Australijanka takmičila iako je bila kovid pozitivna

Novak Đoković nedeljama je opet u centru pažnje, jer nije vakcinisan protiv korone, ne može da uđe u Ameriku, a  ako ne bude promena, neće igrati na predstojećem Ju Es openu.

U jeku polemike, kriketašica iz Australije Tajla Mekgrat je dobila dozvolu da igra u meču protiv Indije na Igrama Komonvelta. Čuveni Pirs Morgan nije mogao da prećuti. Osudio je Australijance, mada je u prošlosti znao da kritikuje Novaka Đokoviać.

- S obzirom na ono što se desilo Novaku Đokoviću, ovo je šokantna i licemerna odluka - napisao je Morgan na Tviteru, koji inače ima skoro osam miliona pratilaca i dobio podršku.

Većina je podržala stav novinara i Novaka Đokovića, koji je početkom godine deportovan iz Australije jer nije vakcinisan protiv korone.

- "Primer licemera i dvostukog standarda", "Licemeri", "Drago mi je  što primećujete dvostruke aršine", "Australijanci mogu da odbiju Đokovića da igra jer nije vakcinisan, ali osoba koja je kovid pozitivna može da igra kriket meč" - samo su neki od komentara.

Brojni Australijanci smatraju da je pogrešno što se kriketašica takmičila jer je kovid pozitivna. Kovid pravila joj to ne bi dozvolila u Australiji, ali su u Britaniji mere znatno blaže, ali navijači na društvenim mrežama smatraju da je pogrešila zbog svega što su Novaku priredili u Melburnu. 

 

 

 

Osudio je Morgan Australince, mada je u prošlosti znao da kritikuje Novaka Đokoviać. Podsmevao se Novakovoj majci Dijani. 

- Neverovatno je da se mladi sportista u formi, i na vhhuncu svoje igre, svojom voljom lišio osvajanja većeg broja turnira jer se plaši sigurno i brzog uboda vakcine, koju je do sada primilo 4,8 milijardi ljudi - napisao je Pirs Morgan na svom Tviteru kao komentar na odluku Novaka Đokovića da želi da čuva svoje telo, te da je i dalje vrlo oprezan što se tiče vakcine za koronavirus.

Da li će Novak propustiti i Ju Es open biće poznato u narednim danima. A nema još mnogo vremena, jer poslednji grend slem u sezoni počinje 29. avgusta.

Naš as se nada da će se Amerikanci predomisliti, promeniti kovid protokole ili bi u njegovom slučaju mogla da bude iskorištena "Proklamacija 10924", prema kojoj bi mogao da uđe u zemlju kao "osoba od nacionalnog interesa". Jedna od četiri osobe koja bi mogla da aminuje Novaku ulazak u Ameriku je državni sekretar Entoni Blinken, kome je kongresmenka Teni pisala. Preostale tri su predsednik Džo Bajden, sekretar za saobraćaj Pit Butidžidž i direktor državne bezbednosti Alehandro Mojokas.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17