• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

17.05.2023

09:02

Ministarstvo prosvete: Neke škole su već pregledane i nastava se odvija bez problema

RINA

Beograd

Ministarstvo prosvete: Neke škole su već pregledane i nastava se odvija bez problema

Podeli vest

Prema prvim informacijama, dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama stigle su na elektronske adrese 78 osnovnih i 37 srednjih škola u beogradskim opštinama, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Ekipe MUP-a su na terenu, a učenici i zaposleni su evakuisani, ističe se u saopštenju i dodaje da je, u cilju bezbednosti učenika i zaposlenih, nastava u prvoj smeni prekinuta do okončanja provere policije.

Pojedine škole su već pregledane i nastava u njima se odvija bez problema.

O svim relevantnim informacijama za održavanje nastave, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

U komunikaciji sa MUP-om, direktori škola će dobiti informaciju kada će škola biti pregledana i doneti odluku za popodnevnu smenu, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Podsetimo, roditelje dece koja pohađaju nastavu u beogradskim školama jutros je dočekala poruka da ne dovode decu na nastavu jer postoji dojava o bombi.

Kako Informer saznaje, policija će u najkraćem mogućem roku utvrditi počinioca i kazniti prema zakonu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Osam godina od masakra u Žitištu! Siniša zbog ljubomore ubio 5, ranio 22 ljudi
Hronika

Osam godina od masakra u Žitištu! Siniša zbog ljubomore ubio 5, ranio 22 ljudi

Stravičan masakr dogodio se pre tačno osam godina u Žitištu, kada je Siniša Zlatić u bašti kafića "Makijato" iz automatske puške rafalnom paljbom ispalio 26 metaka i ubio petoro ljudi - bivšu suprugu Dijanu (30), njenog partnera Stevana Jojića (40), Vladimira Mijatovića (40), Jovanu Popović (20) i Vladimira Kosovića (34) i ranio još 22 osobe.

02.07.2024

14:40

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set