• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rts.rs

08.08.2023

12:16

Poznato da li poskupljuje grejanje! Evo koliko ćete plaćati za stan od 60 kvadrata!

Shutterstock

Beograd

Poznato da li poskupljuje grejanje! Evo koliko ćete plaćati za stan od 60 kvadrata!

Podeli vest

Gradski menadžer Miroslav Čučković kaže da bi u slučaju nevremena trebalo najozbiljnije shvatiti upozorenja. Ističe da je od prošlog avgusta bilo preko 40.000 intervencija na čišćenju slivnika i odvodnih kanala. Navodi da su "Beogradske elektrane" donele odluku o poskupljenju cene grejanja i da će se Grad o tome uskoro izjasniti.

Miroslav Čučković izjavio je da su "Beogradske elektrane" donele na nadzornom odboru 25. jula odluku o poskupljenju.

- Ona je zasnovana na činjenici da su poskupeli struja i gas, poskupeo je i repromaterijal za obnovu toplovoda širom Beograda. Taj iznos je jednocifren i on je šest odsto. Njihov zahtev je od 1. septembra da bude povećanje cene. Mi ćemo se o tome izjasniti u najskorijem periodu, ali mislimo da je taj zahtev opravdan i prosečna cena bi u tom slučaju za jedan prosečan stan u Beogradu od 60 kvadrata skočila 458 dinara mesečno - dodaje Čučković.

Foto: Shutterstock

 

Dodaje da nijedno preduzeće nije tražilo povećanje cene osim Beogradskih elektrana. 

- Najvažnije je da sačekamo ovu grejnu sezonu spremni. Mi imamo pune kapacitete i što se tiče mazuta i što se tiče gasa koji je iskorišćen za prethodnu sezonu, prošla zima jeste bila blaga i ona nam je donela te uštede koje smo mogli da ostvarimo. Videćemo kakva će biti ova, ali u svakom slučaju najvažnije je da su svi sistemi remontovani, da se radi još na rekonstrukciji toplovoda širom ulica i svaki dinar koji građani plate kroz račun znajte biće upotrebljen za kvalitet usluge - napominje Čučković.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin