• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.05.2024

14:17 >> 14:30

Aleksandar Šapić u poseti Borči: Uskoro novi vrtić, raspisana javna nabavka za kanalizaciju i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda na levoj strani Dunava

Beograd.rs

Beograd

Aleksandar Šapić u poseti Borči: Uskoro novi vrtić, raspisana javna nabavka za kanalizaciju i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda na levoj strani Dunava

Podeli vest

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas radove na izgradnji vrtića u palilulskom naselju Borča 2 i tom prilikom najavio da bi trebalo da objekat bude završen do septembra, nakon čega sledi opremanje.

Još jedna vrlo važna vest za žitelje ovog dela Palilule, ali i za čitavu levu obalu Dunava jeste to da su raspisane javne nabavke za izgradnju kanalizacije i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, te da bi posle pet godina izvođači radova konačno mogli da budu izabrani tokom leta.

Vrtić u Borči 2 moći će da primi oko 270 dece, a broj prijavljenih je već dvostruko veći, što pokazuje da je vrtićki objekat u ovom naselju bio preko potreban, naveo je Šapić.

- Ovo će biti jedan od najvećih vrtića u Beogradu, a mislim i najlepših jer je na lepom mestu s velikim dvorištem. Izgradnja vrtića u Beogradu se nastavlja, a među prvima će biti i objekat u Ovči sa oko 140 mesta - rekao je Šapić.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Kada je reč o kanalizaciji u ovom delu Palilule, stav države je bio da se još jednom pokuša sa Evropskom investicionom bankom, s kojom je i potpisan ugovor za finansiranje ovog važnog projekta.

- Već sam govorio da je pet godina čekanja otkad je pokrenut projekat sa Evropskom investicionom bankom previše, te da ćemo ukoliko ne budemo mogli da izađemo na kraj, raskinuti ugovor i naći drugi način finansiranja. Stav države je bio da ipak pokušamo još jednom sa Evropskom unijom i prihvatio sam to, sa stavom da ovoga puta nema popravnog. Insistirao sam da i oni i mi promenimo sve dosadašnje članove svih komisija, što smo i učinili. Obe nabavke su sada raspisane i očekujemo da u toku leta dobijemo izvođače i za kanalizaciju i za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Ukoliko ovoga puta bude došlo do bilo kakvih komplikacija, otvoreno kažem da krivica Grada Beograda ne postoji. Ako stav države nakon toga bude da treba sa EIB-om to da radimo, mi u tom projektu nećemo učestvovati ukoliko ja budem vodio grad. Neka onda onaj ko je doneo tu odluku za nju pred građanima preuzme odgovornost, ja neću. Ne želim da verujem da je i do sada, za ovih pet godina, postojala bilo kakva vrsta opstrukcije, ali je činjenica da se stajalo u mestu. Dobili smo ovoga puta sve moguće garancije iz EIB-a, Kancelarije Evropske unije i ambasadora EU, da će sve uraditi da dobijemo konačno izvođača, a opet ponavljam, sve što je do nas, mi smo uradili, uz moj dodatni lični angažman - naveo je Šapić.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Projekat je izuzetno kompleksan, ocenio je Šapić, ali pet godina je zaista mnogo i „stvarno krajnje je vreme”. Ipak, izrazio je nadu da će ovog puta, nakon nekoliko meseci pregovora i uz njegov poseban angažman, realizacija projekta konačno početi te da ćemo na leto dobiti izvođače radova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set