• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

03.02.2021

12:12

Danijelu iz Vranja je pre 5 meseci ujeo stršljen: Otišla je u bolnicu i tamo je sve do danas, a njen muž sada proživljava pakao

Vesti

Danijelu iz Vranja je pre 5 meseci ujeo stršljen: Otišla je u bolnicu i tamo je sve do danas, a njen muž sada proživljava pakao

Podeli vest

Saša Kopčić iz sela Ćukovac kod Vranja je već mesecima očajan jer, kaže, za svoju teško bolesnu suprugu želi bolju negu, ali niko ne želi da nju iz Zdravstvenog centra u gradu pod Pržarom transportuje u neku drugu medicinsku ustanovu.

A ujed stršljena 1. oktobra prošle godine je njegovu Danijelu doveo u životnu opasnost. Početne dobre prognoze, nažalost, nisu se obistinile i nesrećna žena je zadobila trajno oštećenje mozga i već mesecima se nalazi u Intenzivnoj nezi vranjske bolnice.

- Moja Danijela ne može iz kreveta, tek povremeno otvori oči i plače kad god uspemo da razgovaramo. Zato nastojim da joj pružim što bolju negu i drugu šansu, ali nailazim na otpore koje jednostavno ne razumem - kaže Kopčić i priseća se kako su, samo nekoliko dana pre tragičnog događaja, oženili sina...

Ne može sam da brine o njoj

Ističe i to da su lekari, u jednom trenutku, hteli da je otpuste iz bolnice, ali on to nije prihvatio jer nije kvalifikovan da sam brine o tako teškom bolesniku.

Potom je molio i zvao neke druge medicinske centre, obraćao se inspekcijama i nadao se boljem, tim pre što je imao i brojne primedbe na rad lekara koji je njegovu suprugu primio na lečenje.

Foto: pixabay.com

Ujed stršljena može da ostavi trajne posledice

S druge strane, načelnik Službe za anesteziologiju i reanimatologiju vranjskog zdravstvenog centra dr Marija Stojanović kaže da razume želju porodice, ali tvrdi da Danijela Kopčić ni u jednoj drugoj ustanovi ne može dobiti bolju negu.

Medicina nemoćna

- Pacijentkinja je mogla biti u svojoj kući još pre dva meseca, ali se porodica izjasnila da ne može da brine o njoj jer ima traheostomu, deo mozga joj ne funkcioniše i nije pokretna. Lično sam kontaktirala s kolegama i oni se slažu da je ovde učinjeno sve što je bilo potrebno, pa nema potrebe za transferom u tercijalnu ustanovu - objašnjava dr Stojanović.

Ona je napomenula i to da postoje momenti kada je medicina nemoćna, kao u ovom slučaju, kada je dijagnostifikovano trajno odumiranje moždanog tkiva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set